Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαφείς αποστάσεις από τις προτάσεις Προβόπουλου κρατά η κυβέρνηση

Σαφείς αποστάσεις από τις προτάσεις Προβόπουλου κρατά η κυβέρνηση

Αποστάσεις κρατά η κυβέρνηση από τις προτάσεις του διοικητή της ΤτΕ περί βίαιης συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα και διαχωρίζει τη θέση της. «Φυσικά και δεν είναι η θέση της κυβέρνησης», ανέφερε ο Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς αν ασπάζεται τις προτάσεις που κατέθεσε με την έκθεση της ΤτΕ, ο Γ. Προβόπουλος. Ειδικά για το αν θα κλείσουν ΚΑΠΗ και θα συρρικνωθούν κανάλια, ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι τα ΚΑΠΗ δημιουργήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ και ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται το κοινωνικό κράτος, ειδικά μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Αποστάσεις κρατά η κυβέρνηση από τις προτάσεις του διοικητή της ΤτΕ περί βίαιης συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα και διαχωρίζει τη θέση της.

«Φυσικά και δεν είναι η θέση της κυβέρνησης», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς αν ασπάζεται τις προτάσεις που κατέθεσε με την έκθεση της ΤτΕ, ο Γ.Προβόπουλος.

Ειδικά για το αν θα κλείσουν ΚΑΠΗ και θα συρρικνωθούν κανάλια, ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι τα ΚΑΠΗ δημιουργήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ και ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται το κοινωνικό κράτος, ειδικά μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι σε αυτή την έκθεση υπάρχει μια συγκεκριμένη ανάλυση της οικονομικής κατάστασης, διατυπώνονται κάποιες προτάσεις και σημείωσε ότι «η κυβέρνηση στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων που έχει, σκέφτεται, διαβουλεύεται, επεξεργάζεται όλες τις προτάσεις, που κατατίθενται και αποφασίζει, όμως, πάνω στην πορεία που έχει χαράξει η ίδια».

Για το εάν θα γίνουν αποδεκτές κάποιες από τις προτάσεις Προβόπουλου, ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «είναι διαφορετική η θέση του κ. Προβόπουλου από εκείνη της κυβέρνησης και διαφορετικοί οι ρόλοι και φυσικά οι προτάσεις που διατυπώνονται έχουν άλλη διάσταση».

«Αυτό που λέμε αυτή τη στιγμή, είναι ότι απαρέγκλιτα τηρούμε και πρέπει να τηρούμε τους στόχους μας. Εφόσον τους τηρούμε, βγαίνουν και τα νούμερα και τα δεδομένα που έχουμε», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τις οικονομικές της προβλέψεις.

«Εμείς έχουμε θέσει – και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών – πολλές φορές τι σημαίνει το 2011, τι σημαίνει το 2012 και το 2013, που είναι η έξοδος από την κρίση», συμπλήρωσε.

«Δεν θα κλείσουν ΚΑΠΗ»

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για το αν θα κλείσουν ΚΑΠΗ και θα συρρικνωθούν κανάλια, ο κ. Πεταλωτής επισήμανε ότι τα ΚΑΠΗ δημιουργήθηκαν επί ΠΑΣΟΚ και ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται το κοινωνικό κράτος, μέσα σε αυτές τις συνθήκες.

Ακόμη, είπε ότι οι χρόνιες στρεβλώσεις και η κατασπατάληση, για την οποία μίλησε ο κ. Προβόπουλος, είναι μια πραγματικότητα, «ειδικά στη διακυβέρνηση της ΝΔ».

«Το κοινωνικό κράτος, όμως, εμείς το έχουμε σε προτεραιότητα και ειδικά σε τόσο δύσκολες συνθήκες που μετέρχεται η χώρα μας», σημείωσε.

Στους ίδιους τόνους και τα σχόλια του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μ.Καρχιμάκη, που χαρακτήρισε τις αναφορές Προβόπουλου «διανοητικές ασκήσεις».

«Οι κύριοι της Τράπεζας της Ελλάδος θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι μετά την ψήφιση του «Καλλικράτη», τα ΚΑΠΗ και η «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν καταργούνται» ανέφερε σχετικά ο Μ.Καρχιμάκης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το μεγάλο έργο του Ανδρέα Παπανδρέου, μέρος του οποίου ήταν τα ΚΑΠΗ, δεν πρόκειται να ακυρωθεί από οποιονδήποτε».

Στο θέμα αναφέρθηκε και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου τονίζοντας ότι «η Τράπεζα της Ελλάδος κάνει αναλύσεις που έχουν καθαρά τεχνικά χαρακτηριστικά. Μια κυβέρνηση δεν κάνει απλά προσθέσεις και αφαιρέσεις που λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την οικονομική πραγματικότητα, αλλά κυρίως την κοινωνική πραγματικότητα. Έτσι, οι αποφάσεις αφορούν την εκλεγμένη κυβέρνηση».

ΛΑΟΣ: Αν ακούγαμε τους διοικητές…

Στις προτάσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους Εμπορικών και Παραγωγικών Συλλόγων της Αθήνας.

Ο κ. Προβόπουλος, «είναι πιο αυστηρός απ’ ότι είναι η Πολιτεία» σημείωσε ο Γ.Καρατζαφέρης και πρόσθεσε ότι «εάν όλα αυτά τα χρόνια οι διάφοροι πρωθυπουργοί της χώρας άκουγαν τους διαφόρους Διοικητές των Τραπεζών, σήμερα δεν θα είχαμε ανάγκη ούτε τον κ. Στρος Καν, ούτε την τρόικα».

«Επειδή όμως όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις, οι πρωθυπουργοί, έκαναν ‘πελατειακή’ πολιτική με τους ψηφοφόρους, βρισκόμαστε σε αυτή την δύσκολη καμπή να πρέπει να κάνουμε πράγματα σαφώς αντικοινωνικά και σαφώς εχθρικά προς τον πολίτη» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο ίδιος ζήτησε «πάση θυσία ένα αυστηρό Ενιαίο Μισθολόγιο» στο Δημόσιο και εξορθολογισμός.

«Αυτό το οποίο θα έπρεπε πάση θυσία να γίνει, είναι να υπάρχει ένας Ορθολογισμός. Όχι επιπλέον κονδύλια για τις ανάγκες του ΟΣΕ, όχι επιπλέον κονδύλια για την ΕΡΤ, όχι επιπλέον κονδύλια για κάθε ΔΕΚΟ που είχε μία κακοδιαχείριση. Συγκεκριμένα κονδύλια που μόνο πάνω σε αυτά, και όχι πέρα από αυτά θα έπρεπε να κινούνται όλες αυτές οι ΔΕΚΟ. Οι προτάσεις του ΛΑΟΣ είναι ρεαλιστικές και απολύτως μελετημένες» κατέληκε ο κ. Καρατζαφέρης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024