Τετάρτη 22 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Χιλιάδες οι αιτήσεις για επιδότηση εργοδοτικών εισφορών από τον ΟΑΕΔ

Σημαντικό ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι επιχειρήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης εργοδοτικών εισφορών του ΟΑΕΔ. Συνολικά θα επιχορηγηθούν 200.000 θέσεις, ώστε να διατηρηθούν 400.000 θέσεις εργασίας. Κάθε επιχείρηση συμμετέχει στο πρόγραμμα της 12μηνης επιδότησης κατά 100% των εργοδοτικών εισφορών για το 50% του προσωπικού που απασχολεί.

Σημαντικό ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι επιχειρήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης εργοδοτικών εισφορών του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία», μέσα στις 3 πρώτες ημέρες από τη δημοσιοποίηση του προγράμματος υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά αιτήσεις για την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών συνολικά 30.000 θέσεων εργασίας με τη δέσμευση να διατηρηθούν τουλάχιστον οι 60.000 θέσεις.

Κάθε επιχείρηση συμμετέχει στο πρόγραμμα της 12μηνης επιδότησης κατά 100% των εργοδοτικών εισφορών για το 50% του προσωπικού που απασχολεί (και από 1 μέχρι 80 άτομα κατ’ ανώτατο όριο) με τη ρητή υποχρέωση – δέσμευση ότι θα διατηρήσει ίσο τουλάχιστον αριθμό μη επιχορηγούμενων εργαζομένων με τον αριθμό των επιχορηγούμενων καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, δηλ. για 18 μήνες (12 μήνες με επιχορήγηση + 6 μήνες χωρίς επιχορήγηση).

Το πρόγραμμα προβλέπει να επιχορηγηθούν οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές για συνολικά 200.000 θέσεις, ώστε να διατηρηθούν τουλάχιστον 400.000 θέσεις.

Με βάση τον προγραμματισμό:

– Το 50% των επιχορηγούμενων θέσεων, δηλ. οι 100.000, θα «καλυφθούν» από τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν από 2-9 άτομα κατά την ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στο πρόγραμμα.

– Το 30% των επιχορηγούμενων θέσεων, δηλ. οι 60.000, θα «καλυφθούν» από τις μικρές επιχειρήσεις που απασχολούν από 10-49 άτομα και

– Το 20% των επιχορηγούμενων θέσεων, δηλ. οι 40.000, θα «καλυφθούν» από τις επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 άτομα και άνω.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρις ότου συμπληρωθεί ο αριθμός των θέσεων εργασίας, ανά κατηγορία επιχείρησης. Ωστόσο, όπως δηλώνει ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Ηλ.Κικίλιας, θα γίνει ανακατανομή των θέσεων, εφόσον χρειαστεί και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα καλυφθούν όσες προβλέπονται, κατά περίπτωση.

Η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει, πάντως, «ανοικτή» για κάθε κατηγορία όλες τις επόμενες ημέρες, χωρίς να υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την πλευρά των επιχειρήσεων.

Το μεγάλο ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει οι επιχειρήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης εργοδοτικών εισφορών του ΟΑΕΔ επιβεβαιώνει τη σπουδή των επιχειρήσεων να μειώσουν όχι μόνο το μισθολογικό, αλλά και το μη μισθολογικό κόστος εργασίας, προκειμένου να «σταθούν» στην αγορά κάτω από τις συνθήκες της ύφεσης.

Με τη συγκεκριμένη τους επιλογή, οι επιχειρήσεις μειώνουν το κόστος εργασίας, όμως, δεσμεύονται να διατηρήσουν στους επόμενους 18 μήνες τουλάχιστον το διπλάσιο αριθμό των εργαζομένων, από εκείνους για τους οποίους θα επιχορηγηθούν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αφιέρωμα της Euroleague στον Ολυμπιακό ενόψει του Final Four (vid)

Η Euroleague ετοίμασε ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα για τον Ολυμπιακό με αφορμή το Final Four του Βερολίνου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 22 Μαϊου 2024