Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε δημόσια διαβούλευση η ρύθμιση για την εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης

Σε δημόσια διαβούλευση η ρύθμιση για την εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης

Σε δημόσια διαβούλευση αναρτάται έως και την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, η νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ, που αφορά στη διευκόλυνση της εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδων αφαλάτωσης, για την αντιμετώπιση των υδρευτικών αναγκών των νησιών του Αιγαίου.

Σε δημόσια διαβούλευση αναρτάται από σήμερα (Τετάρτη) έως και την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, η νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ, που αφορά στη διευκόλυνση της εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδων αφαλάτωσης, για την αντιμετώπιση των υδρευτικών αναγκών των νησιών του Αιγαίου.

Η ρύθμιση «Εγκατάσταση και λειτουργία μονάδων αφαλάτωσης για τις υδρευτικές ανάγκες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα νησιά του Αιγαίου» στοχεύει στην άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας στα άνυδρα νησιά του Αιγαίου και στην επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδων αφαλάτωσης της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Με την συγκεκριμένη ρύθμιση, ορίζεται ότι για την εγκατάσταση των μονάδων αφαλάτωσης δεν απαιτείται οικοδομική άδεια, αλλά έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας.

Προϋπόθεση είναι η ημερήσια παραγωγή τους να μην υπερβαίνει τα 500 κυβικά μέτρα για όλους τους μήνες του έτους, εκτός από τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο που μπορεί να φτάνει έως τα 700 κυβικά μέτρα και να εξυπηρετούν αποκλειστικά τις υδρευτικές ανάγκες των οικείων ΟΤΑ.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία, η οποία θα οδηγήσει στη μείωση του κόστους μεταφοράς νερού και τη βελτίωση της ποιότητάς του για τους κατοίκους των νησιών.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, ειδική μέριμνα λαμβάνεται για την προστασία του περιβάλλοντος και θα ακολουθήσουν σχετικές, κοινές αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ και του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας για τη θέσπιση κανόνων σχετικά με τη τη διάθεση του αλμολοίπου, την αντιστοίχιση των εν λόγω αφαλατώσεων με βαθμούς όχλησης και τις υπόλοιπες τεχνικές λεπτομέρειες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024