Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αύξηση αφίξεων και τουριστικών εσόδων προβλέπει για το 2011 ο Γ.Νικητιάδης

Αύξηση αφίξεων και τουριστικών εσόδων προβλέπει για το 2011 ο Γ.Νικητιάδης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι δράσεις του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για την αύξηση της τουριστικής κίνησης τη νέα τουριστική περίοδο 2011, δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των τουριστικών μεγεθών της χώρας. Χωρίς να θέλει να προσδιορίσει το ακριβές ποσοστό ανόδου έκανε λόγο για διψήφια ποσοστά στις αφίξεις, αλλά και για σημαντική άνοδο των εσόδων.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι δράσεις του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για την αύξηση της τουριστικής κίνησης τη νέα τουριστική περίοδο 2011, δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των τουριστικών μεγεθών της χώρας.

Ο υφυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους, υπογράμμισε ότι το 2011 τόσο οι αφίξεις όσο και τα έσοδα θα κινηθούν ανοδικά σε σχέση με το 2010. Χωρίς να θέλει να προσδιορίσει το ακριβές ποσοστό ανόδου έκανε λόγο για διψήφια ποσοστά στις αφίξεις, αλλά και για σημαντική άνοδο των εσόδων.

Σε ό,τι αφορά το σκέλος των δράσεων του υπουργείου, αύριο (Πέμπτη) θα λάβει χώρα συνάντηση εκπροσώπων 18 αεροπορικών εταιριών χαμηλού κόστους με την πολιτική ηγεσία.

Στη συνάντηση θα μετέχουν και οι περιφερειάρχες από τους εν Ελλάδι τουριστικούς προορισμούς, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους για την προσέλκυση αυτών των εταιριών στη χώρα μας.

Η δυναμική με την οποία κινούνται οι αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους στην Ελλάδα αποδεικνύεται και από τις πτήσεις της Easy Jet σε ελληνικούς προορισμούς. Ήδη για φέτος, όπως τονίζεται, μετέφερε 1,1 εκατ. τουρίστες.

Παράγοντες του υπουργείο εκτιμούν ότι για τη νέα περίοδο η έτερη μεγάλη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους, η Rynair , μπορεί να φτάσει και τους 1 εκατομμύρια επιβάτες, αν και εφόσον ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά.

Μεγάλα θα είναι τα οφέλη για την τουριστική κίνηση της χώρας, αν λάβουν σάρκα και οστά οι προτάσεις του Γιώργου Νικητιάδη για το θέμα της Visa, στις χώρες εκτός συνθήκης Σέγκεν.

Ο Γιώργος Νικητιάδης, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στο 5ο Εθνικό Συνέδριο Τουρισμού, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο Κόμο της Ιταλίας, ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο Επίτροπο για τον Τουρισμό Antonio Tajiani να συγκαλέσει όλους τους αρμοδίους Υπουργούς των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να επιτραπεί σε πρώτη φάση η ελεύθερη μετακίνηση των επισκεπτών από Ρωσία και στη συνέχεια από την Κίνα και την Ινδία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μάντσεστερ Σίτι ή Άρσεναλ: Η ώρα της αλήθειας στην Premier League (pic)

Θα σηκώσει το τέταρτο σερί η Μάντσεστερ Σίτι ή η Άρσεναλ θα κάνει την έκπληξη και θα ανέβει στον θρόνο του αγγλικού ποδοσφαίρου;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024