Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ευκαιρίες για ελληνικές εξαγωγές πρώτων υλών στις αναπτυσσόμενες χωρες βλέπει ο ΣΕΒΕ

Ευκαιρίες για ελληνικές εξαγωγές πρώτων υλών στις αναπτυσσόμενες χωρες βλέπει ο ΣΕΒΕ

Ευκαιρίες για επέκταση των ελληνικών εξαγωγών πρώτων υλών στις ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες της ομάδας BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα), «βλέπει» η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) βάσει ανάλυσης που πραγματοποίησε στα στοιχεία της Eurostat. Ο Σύνδεσμος διαπιστώνει σημαντική αύξηση των ευρωπαϊκών εξαγωγών πρώτων υλών στις τέσσερις χώρες στο επτάμηνο λόγω τη ζήτησης που προκαλεί η ανάκαμψη της βιομηχανικής παραγωγής τους.

Ευκαιρίες για επέκταση των ελληνικών εξαγωγών πρώτων υλών στις ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες της ομάδας «BRIC» (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα), «βλέπει» η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), βάσει ανάλυσης που πραγματοποίησε στα στοιχεία της Eurostat.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΒΕ, στο επτάμηνο 2010 οι εξαγωγές των 27 κρατών-μελών της ΕΕ προς τις χώρες BRIC αυξήθηκαν σημαντικά (κατά 57% προς Βραζιλία, 41% προς Κίνα, 26% προς Ινδία και 22% προς Ρωσία). To γεγονός αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ανάκαμψη της βιομηχανικής παραγωγής των χωρών BRIC και, κατ’ επέκταση, στην αυξημένη ζήτηση για πρώτες ύλες.

«Αυτή η τάση δημιουργεί ευκαιρίες για την επέκταση των ελληνικών εξαγωγών πρώτων υλών και βιομηχανικών αγαθών στις συγκεκριμένες αγορές», σημειώνει ο ΣΕΒΕ και υπογραμμίζει ότι οι ελληνικές εξαγωγές προς Βραζιλία και Ινδία παρουσίασαν στο επτάμηνο σημαντική κάμψη (-28% και -15% αντίστοιχα).

Σύμφωνα με τον ΣΕΒΕ, είναι αναγκαίο «να τεθεί στο επίκεντρο της αναμόρφωσης του αναπτυξιακού νόμου η ενίσχυση των εξαγωγικών επιχειρήσεων». Παράλληλα, επιβάλλεται να ενεργοποιηθεί άμεσα το Ταμείο Εξωστρέφειας, που δεσμεύτηκε να υλοποιήσει ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο τίτλος του πρωταθλητή περνάει από το… Καραϊσκάκη

Ο Ολυμπιακός αναζητά την επιστροφή στις νίκες, με φόντο την 3η θέση της βαθμολογίας, απέναντι στην ΑΕΚ, η οποία με τρίποντο επί της ουσίας κατακτά το πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024