Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αισθητά βελτιωμένο το κλίμα για την Ελλάδα διαπιστώνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Αισθητά βελτιωμένο το κλίμα για την Ελλάδα διαπιστώνει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Σημαντική μεταστροφή του κλίματος διαπιστώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε σχέση με το αρνητικό περιβάλλον που είχε διαμορφωθεί κατά την εαρινή σύνοδο των δυο οργανισμών τον περασμένο Απρίλιο. Δεν σχολίασε τις δηλώσεις Γιούνκερ, αναφορά στον ΟΣΕ και τα ΕΛΤΑ, συνάντηση με Γκάιτνερ.

Σημαντική μεταστροφή του κλίματος διαπιστώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε σχέση με το αρνητικό περιβάλλον που είχε διαμορφωθεί κατά την εαρινή σύνοδο των δυο οργανισμών τον περασμένο Απρίλιο.

«Είναι η μέρα με τη νύχτα» τόνισε ο υπουργός που παρευρίσκεται στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, αν και έσπευσε να παραδεχθεί ότι «ο συναγερμός δεν έληξε».

Ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι οι μεγαλύτεροι θεσμικοί επενδυτές αναγνωρίζουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και τόνισε ότι η συζήτηση επικεντρώνεται πλέον στη μεσοπρόθεσμη προοπτική ανάπτυξης της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται και συγκεκριμένες επενδυτικές κινήσεις, μεταξύ αυτών η πώληση μειοψηφικού πακέτου των ΕΛΤΑ στα Ταχυδρομεία του Βελγίου, όπως και του ΟΣΕ.

Υπογράμμισε επίσης τη σθεναρή υποστήριξη που έχουν προσφέρει οι ΗΠΑ, οι οποίες ως ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ συνέβαλαν καθοριστικά ώστε να εγκριθεί ένα τόσο μεγάλο δάνειο για την Ελλάδα. «Χωρίς την Αμερική δεν θα υπήρχε το πρόγραμμα σταθερότητας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο κ Παπακωνσταντίνου απέφυγε να σχολιάσει τη δήλωση που έκανε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν και περίμεναν ήδη από το φθινόπωρο του 2008 ότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, «η Ελλάδα έχει χρόνια προβλήματα ανταγωνιστικότητας, γνωστά σε όλους, τα οποία σήμερα πλέον αντιμετωπίζονται».

Εντωμεταξύ, πλήρη υποστήριξη για την προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης που καταβάλλει εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ όπως πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός συζητήθηκαν επίσης τα επόμενα βήματα που αφορούν την ανάπτυξη.

Ο κ.Παπακωνσταντίνου έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Κίνας, εκπροσώπους του οίκου αξιολόγησης Moody’s. Ακόμη θα μιλήσει στο Institute of International Finance και δώσει συνέντευξη Τύπου στην έδρα του ΔΝΤ.

Την Κυριακή θα συναντηθεί με τον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024