Δευτέρα 13 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άμεση λήψη μέτρων για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα ΜΜΕ, ζητά η ΠΟΕΣΥ

Άμεση λήψη μέτρων για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα ΜΜΕ, ζητά η ΠΟΕΣΥ

Την ανάγκη άμεσης άσκησης πολιτικών από την κυβέρνηση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις ΜΜΕ συζήτησαν εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών Ενώσεων με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη. Επίσης συζήτησαν εκ νέου το θέμα του διαδικτύου. Όπως είπε ο κ. Κουτρουμάνης, το υπουργείο Εργασίας προσανατολίζεται να επεκτείνει τις δράσεις του ΟΑΕΔ και στις επιχειρήσεις ΜΜΕ με πρόγραμμα επιδότησης εργασίας και επανακατάρτισης των εργαζομένων.

Την ανάγκη άμεσης άσκησης πολιτικών από την κυβέρνηση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις ΜΜΕ συζήτησαν εκπρόσωποι των δημοσιογραφικών Ενώσεων με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, «η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις μέλη της παρουσίασαν στον κ. Κουτρουμάνη τις δραματικές εξελίξεις στο χώρο των ΜΜΕ που εκδηλώνονται με ομαδικές απολύσεις, εφαρμογή της μερικής απασχόλησης, καταστρατήγηση των ΣΣΕ και βίαιη με κάθε μέσο ανατροπή των εργασιακών σχέσεων».

Επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, στη συνάντηση «ετέθη εκ νέου το θέμα του διαδικτύου, που αποτελεί κορυφαίο ζήτημα για τον κλάδο μας».

Υπενθυμίζεται ότι ακόμη, και παρά την συνεχή ανάπτυξη των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης, οι δημοσιογράφοι των ειδησεογραφικών portals, δεν γίνονται δεκτοί στα Ταμεία των δημοσιογράφων.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε -όπως αναφέρει η ΠΟΕΣΥ- ότι το υπουργείο προσανατολίζεται να επεκτείνει τις δράσεις του ΟΑΕΔ και στις επιχειρήσεις ΜΜΕ με πρόγραμμα επιδότησης εργασίας και επανακατάρτισης των εργαζομένων.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οποιαδήποτε έμμεση ή άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων ΜΜΕ μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ θα πρέπει να έχει ως προϋπόθεση το πάγωμα των απολύσεων.

Την ΠΟΕΣΥ και τις Ενώσεις Συντακτών εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στ.Νικολόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Π.Σόμπολος, ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ, Γ.Πλαχούρης και ο γενικός γραμματέας της ΕΣΗΕΜ-Θ, Τ.Φωκιανίδης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού του Conference League – Όλα τα δεδομένα

Σήμερα Δευτέρα (13/5) θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας την ημέρα του τελικού του Europa Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 13 Μαϊου 2024