Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη εξέτασε τη συνδρομή των προϋποθέσεων για την υπαγωγή των εταιριών στις Κατηγορίες Διαπραγμάτευσης, όπως αυτή προβλέπεται από τον Κανονισμό κατά την Τακτική Εξαμηνιαία Αναθεώρηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη εξέτασε τη συνδρομή των προϋποθέσεων για την υπαγωγή των εταιριών στις Κατηγορίες Διαπραγμάτευσης, όπως αυτή προβλέπεται από τον Κανονισμό κατά την Τακτική Εξαμηνιαία Αναθεώρηση.

Ειδικότερα, το ΔΣ του Χρηματιστηρίου αποφάσισε τις εξής μεταφορές ανά κατηγορία διαπραγμάτευσης:

1. Μεταφορά στην Κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης

Οι μετοχές της εταιρίας «AVENIR LEISURE & ENTERTAINMENT ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΕ» μεταφέρονται στην Κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης από την Κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης, δεδομένου ότι πληρούν τα κριτήρια του προαναφερόμενου άρθρου για τη μεταφορά τους.

2. Μεταφορά στην Κατηγορία Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης

Οι μετοχές των εταιριών «ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ», «ΔΗΜ/ΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΑΕ», «ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΑΕ», «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΑΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», «ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ», «PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ» και «ΧΑΛΚΟΡ ΑΕ» μεταφέρονται στην Κατηγορία Μεσαίας & Μικρής Κεφαλαιοποίησης από την Κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης, καθώς πληρούν το κριτήριο της παρ. β του προαναφερόμενου άρθρου όσον αφορά τη Μέση Κεφαλαιοποίηση.

Οι παραπάνω αλλαγές στις κατηγορίες διαπραγμάτευσης θα εφαρμοστούν από τη συνεδρίαση της Δευτέρας, 29 Νοεμβρίου 2010 που είναι η ημερομηνία ισχύος της Τακτικής Εξαμηνιαίας Αναθεώρησης της σύνθεσης των δεικτών FTSE/X.A.

Μεταφορά στην Κατηγορία Επιτήρησης

Αποφασίστηκε η μεταφορά των μετοχών της εταιρίας «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΕΕ» στην Κατηγορία Επιτήρησης, δεδομένου ότι στην ετήσια οικονομική έκθεση της 30/6/2010, οι ζημιές ήταν μεγαλύτερες από το 30% της καθαρής θέσης, χωρίς παράλληλα να έχει προβεί σε ενέργειες για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η ένταξη της εταιρίας στην Κατηγορία Επιτήρησης θα ισχύσει από τη συνεδρίαση της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου 2010.

Επίσης συνέπεια της μεταφοράς, από την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010, των μετοχών της εταιρείας «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΕΕ» στην Κατηγορία Επιτήρησης, οι ακόλουθες αλλαγές θα πραγματοποιηθούν στη σύνθεση των Δεικτών του ΧΑ.

Πιο συγκεκριμένα :

-Δείκτη Τιμών Μεσαίας & Μικρής Κεφαλαιοποίησης ΧΑ: Οι μετοχές της εταιρίας αφαιρούνται από τη σύνθεση του Δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΒΕΕ με στάθμιση 100%.

– FTSE/Χ.Α. SmallCap 80: Οι μετοχές της εταιρίας αφαιρούνται από τη σύνθεση του Δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ Α.Ε.» με στάθμιση 30%.

FTSE/Χ.Α. 140: Οι μετοχές της εταιρίας αφαιρούνται από τη σύνθεση του Δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ Α.Ε.» με στάθμιση 30%.

FTSE/Χ.Α. Κατασκευές & Υλικά : Οι μετοχές της εταιρίας «ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ Α.Ε.» εισέρχονται στη σύνθεση του Δείκτη με στάθμιση 30%.

FTSE/Χ.Α. Εμπόριο : Οι μετοχές της εταιρίας αφαιρούνται από τη σύνθεση του Δείκτη χωρίς άμεση αντικατάσταση.

Οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν πριν την έναρξη των συναλλαγών της συνεδρίασης της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου 2010.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Καρεμπέ: «Ολυμπιακός, ο ένας και ο μοναδικός»

Ήταν ο πρώτος που το είπε, «να πάμε τον Ολυμπιακό σε έναν ευρωπαϊκό τελικό», τώρα μπορεί να απολαύσει αυτό που έλεγε και έγινε πραγματικότητα. Το πανηγυρικό ποστ του Γάλλου μετά τον θρίαμβο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024