Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ενθαρρυντικά σημάδια στο εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας βλέπει η Κομισιόν

Ενθαρρυντικά σημάδια στο εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας βλέπει η Κομισιόν

Ενθαρρυντικά σημάδια στην προσπάθεια ισοσκελισμού του εμπορικού ισοζυγίου της Ελλάδας, διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην τριμηνιαία έκθεσή της για την οικονομίας της Ευρωζώνης.

Ενθαρρυντικά σημάδια στην προσπάθεια ισοσκελισμού του εμπορικού ισοζυγίου της Ελλάδας, διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην τριμηνιαία έκθεσή της για την οικονομίας της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση η οποία δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες, η Επιτροπή εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ένας αυξανόμενος αριθμός ελληνικών επιχειρήσεων επιδίδεται σε εξαγωγικές δραστηριότητες.

Στην έκθεσή της, η Επιτροπή αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι μεταρρυθμίσεις που δρομολογούνται στην Ελλάδα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και οι οποίες προβλέπονται στο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής αναμένεται να αποδώσουν πιο γρήγορα απ’ ότι είχε αρχικά προβλεφθεί.

Η έκθεση της Κομισιόν υπογραμμίζει ότι ο μεσοπρόθεσμος στόχος αυτού του προγράμματος είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνική οικονομίας και η τροποποίηση της δομής της οικονομίας προς ένα αναπτυξιακό μοντέλο που θα δίνει έμφαση στις επενδύσεις και τις εξαγωγές και τονίζεται ότι θα πρέπει να διατηρηθεί η αποφασιστική εφαρμογή του προγράμματος προκειμένου να εξασφαλιστεί την επιτυχία του.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου η Επιτροπή σημειώνει επίσης ότι το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής περιλαμβάνει ένα «ευρύ φάσμα φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων» για τον καθορισμό των μισθών, την αγορά εργασίας και την αγορά προϊόντων. Οι διαρθρωτικές αυτές μεταρρυθμίσεις αναμένεται να μειώσουν το μισθολογικό κόστος και να βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον, αναφέρει η Επιτροπή.

Η έκθεση της Κομισιόν σημειώνει ότι έχουν ήδη γίνει «σημαντικά βήματα στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων» και αναμένεται ότι μεσοπρόθεσμα οι προσπάθειες αυτές θα ενταθούν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024