Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στη συνεργασία του ΣΕΒ για τη στήριξη της απασχόλησης προσβλέπει το υπουργείο Εργασίας

Στη συνεργασία του ΣΕΒ για τη στήριξη της απασχόλησης προσβλέπει το υπουργείο Εργασίας

Στη συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) για την στήριξη της απασχόλησης προσβλέπει το υπουργείο Εργασίας μέσα και από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, όπως ανέφερε η υπουργός Λούκα Κατσέλη μετά τη συνάντησή της με το ΔΣ του συνδέσμου. Έτοιμο το προεδρικό διάταγμα για τον ΟΜΕΔ, υπουργική απόφαση για εργασιακά θέματα προανήγγειλε για τις επόμενες ημέρες η υπουργός.

Στη συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) για την στήριξη της απασχόλησης προσβλέπει το υπουργείο Εργασίας μέσα και από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, όπως δήλωσε η υπουργός Λούκα Κατσέλη μετά τη συνάντησή της την Τετάρτη με το ΔΣ του συνδέσμου.

Η υπουργός ανέφερε ότι είναι έτοιμο το προεδρικό διάταγμα για τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ενώ προανήγγειλε υπουργική απόφαση για εργασιακά θέματα για τις επόμενες ημέρες.

«Είχαμε με τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒ μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για το πλαίσιο συνεργασίας μας, για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροαποφυγής, τη στήριξη, κυρίως, της απασχόλησης, μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα και του ΟΑΕΔ και του υπουργείου, μέσα από τη στήριξη των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, από την κοινωνική εταιρική ευθύνη, αλλά και την κοινωνική επιχειρηματικότητα» δήλωσε η υπουργός μετά τη συνάντηση.

«Προσβλέπουμε σε αυτή τη συνεργασία» συνέχισε η Λ.Κατσέλη, λέγοντας πως «οι επιχειρήσεις και το κράτος είναι μαζί για να προσφέρουν στην κοινωνία, στο δημόσιο συμφέρον, να στηρίξουν την επιχείρηση και τους εργαζόμενους σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις συλλογικές συμβάσεις, η Λ.Κατσέλη απάντησε ότι «θέλουμε, βεβαίως, να δώσουμε κάποια μεγαλύτερη ευελιξία, αλλά με τρόπο που να μην καταπατώνται τα εργασιακά δικαιώματα» συμπληρώνοντας πως «θα υπάρξει Υπουργική Απόφαση, μέσα στις επόμενες μέρες, για όλα τα θέματα, που άπτονται του μνημονίου».

Αναφορικά με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), η υπουργός ανέφερε ότι είναι έτοιμο και εστάλη για παρατηρήσεις στους κοινωνικούς εταίρους και στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.

Στις δηλώσεις της Λ.Κατσέλη αντέδρασε ο Δημ.Στρατούλης του ΣΥΝ, λέγοντας πως η υπουργός Εργασίας «αντί να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς ανεργίας που δημιουργεί η κατεδαφιστική πολιτική του μνημονίου και της κυβέρνησης, την χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για να ικανοποιήσει το διαχρονικό αίτημα του ΣΕΒ για την αντικατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας καταρχήν από τις επιχειρησιακές και τελικά από τις ατομικές συμβάσεις εργασίας».

«Τώρα χρειάζεται όσο ποτέ η συγκρότηση ενός παλλαϊκού πολιτικού κινήματος που θα αμφισβητεί τις πολιτικές της τρόικας και της κυβέρνησης και θα διεκδικεί την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας και την προστασία της απασχόλησης» κατέληξε ο Δ.Στρατούλης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Φιορεντίνα: Με αυτή την εμφάνιση θα παραταχθεί στον τελικό με τον Ολυμπιακό (pic)

Η ιταλική ομάδα μετράει αντίστροφα για τον τελικό του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024