Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κρίσιμη σύσκεψη για τη χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας

Κρίσιμη σύσκεψη για τη χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας

Οι νοσοκομειακές δαπάνες και οι πιστώσεις του υπουργείου Υγείας για το 2011 αναμένεται να τεθούν σήμερα, Τετάρτη, στο επίκεντρο συνάντησης του υπουργού Οικονομικών κ. Γ.Παπακωνσταντίνου με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδ.Λοβέρδο. Τα χρέη των νοσοκομείων από την 1η Ιανουαρίου 2010 ανέρχονται ήδη σε 1,4 δισ. ευρώ, ενώ στο οκτάμηνο οι δαπάνες των νοσοκομείων έχουν καλύψει το 62% του ετήσιου στόχου.

Οι νοσοκομειακές δαπάνες και οι πιστώσεις του υπουργείου Υγείας για το 2011 αναμένεται να τεθούν σήμερα, Τετάρτη, στο επίκεντρο συνάντησης του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδ. Λοβέρδο. Η άτυπη συνάντηση προαναγγέλθηκε χθες από τον κ. Λοβέρδο.

Όπως προκύπτει από την εκτέλεση του Προϋπολογισμού στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου, οι δαπάνες του υπουργείου Υγείας κινούνται εντός των στόχων, καθώς έχει καλυφθεί το 59,4% των συνολικών ετήσιων πιστώσεων ύψους 6,9 δισ. ευρώ.

Στο οκτάμηνο, οι δαπάνες των νοσοκομείων είχαν καλύψει το 62% του ετήσιου στόχου (3,38 δισ. ευρώ) και ανέρχονταν σε 2,1 δισ ευρώ.

Πάντως, στην απογευματινή άτυπη συνάντηση των κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Λοβέρδου αναμένεται να υπάρξει προβολή των υποχρεώσεων μέχρι το τέλος του έτους και προγραμματισμός για το 2011.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να εξετασθούν οι εκθέσεις των εταιρειών ορκωτών ελεγκτών για την κατάσταση των οικονομικών στοιχείων των νοσοκομείων, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην αποπληρωμή των χρεών των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρέη των νοσοκομείων από την 1η Ιανουαρίου 2010 ανέρχονται ήδη σε 1,4 δισ. ευρώ. Στελέχη του υπουργείου Υγείας τα υπολογίζουν στα 600 εκατ. ευρώ , καθώς προσμετρούν στα έσοδα τις απαιτήσεις των νοσοκομείων από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ωστόσο, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν καταβάλλει παρά ελάχιστα χρήματα στα νοσοκομεία από την αρχή του τρέχοντος έτους.

Σημειώνεται πως η τρόικα έχει ζητήσει από το υπουργείο Υγείας να πραγματοποιήσει μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου επτά ηλεκτρονικούς δημόσιους διαγωνισμούς αξίας για αναλώσιμα υλικά αξίας περίπου 450 εκατ. ευρώ.

Οι σχετικές δε συμβάσεις με τους προμηθευτές των νοσοκομείων θα πρέπει να συνομολογηθούν μέχρι την 01/01/2011. Στόχος της τρόικας είναι αφενός να διασφαλίσει χαμηλότερες τιμές για τα αναλώσιμα υλικά σε δημόσια νοσοκομεία και να εξασφαλίσει ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν θα βρίσκεται σε «ομηρία» κάθε φορά που οι προμηθευτές δεν πληρώνονται.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μάχη μέχρις εσχάτων στο Βολτσάνσκ του Χαρκόβου - «Έπεσε» η Μπιλοχορίβκα στο Λουχάνσκ

Η Μόσχα σφίγγει περεταίρω τη «μέγγενη» στην περιφέρεια του Χαρκόβου, ταυτόχρονη ρωσική επέλαση και στο Λουχάνσκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024