Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αυτόνομη πορεία προτιμά η Attica Bank, εξετάζει εξαγορά μικρών τραπεζών

Αυτόνομη πορεία προτιμά η Attica Bank, εξετάζει εξαγορά μικρών τραπεζών

Αυτονομία προτιμά η Attica Bank αντί για συγχώνευση με άλλες τράπεζες, με τη διοίκησή της να αναφέρει ότι εξετάζει εξαγορά μικρών τραπεζών. Η Attica ανέφερε ότι τρία μικρά πιστωτικά ιδρύματα θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους εξαγοράς της τράπεζες, χωρίς όμως να τις κατονομάσει.

Αυτονομία προτιμά η Attica Bank αντί για συγχώνευση με άλλες τράπεζες, με τη διοίκησή της να αναφέρει ότι εξετάζει εξαγορά μικρών τραπεζών αφήνοντας χώρο για νέους μετόχους.

«Είναι προτιμητέα μια αυτόνομη πορεία της τράπεζας, να απεγκλωβιστεί από τις δαγκάνες του δημοσίου» δήλωσε την Τρίτη στο Reuters ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας Γ.Γαμβρίλης, ενώ οι παραινέσεις ΤτΕ και υπουργείου Οικονομίας για δημιουργία ισχυρότερων τραπεζικών ομίλων έχουν αναζωπυρώσει τις εκτιμήσεις για συγχωνεύσεις.

Ο Γ.Γαμβρίλης ανέφερε ότι υπάρχει χώρος για νέους μετόχους: «Μπορούμε να έρθουν νέοι μέτοχοι – τα υγιή ασφαλιστικά ταμεία που έχουν ρευστότητα» συνέχισε.

Ο πρόεδρος του ΔΣ ανέφερε επίσης ότι η Attica Bank εξετάζει εξαγορά μικρών τραπεζών με στόχο την οργανική της ανάπτυξη, έχοντας θέσει στο στόχαστρο τρία μικρά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα: «Υπάρχουν περισσότερα από τρία μικρά πιστωτικά ιδρύματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανούς στόχους» δήλωσε ο Γαμβρίλης, χωρίς όμως να τα κατονομάσει.

Σχετικά με την πρόταση της τετραπλής συγχώνευσης που είχε αντιπροτείνει η ΑΤΕΒank (με TT, Attica και ΤΠΔ) στην πρόταση της Πειραιώς, ο Γ.Γαμβρίλης ανέφερε πως τα υγιή ασφαλιστικά ταμεία, όπως το ΤΣΜΕΔΕ και το ΕΤΑΑ, θα μπορούσαν να αγοράσουν μερίδια που κατέχουν το ΤΤ και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αργότερα οι μέτοχοι της Attica θα μπορούσαν να αυξήσουν το ποσοστό ελεύθερης διασποράς, διατηρώντας ποσοστό 51%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Εθνικός 11-13: Τα κορίτσια του Εθνικού έκαναν την έκπληξη και πήραν το Κύπελλο

Ο Εθνικός έκανε την έκπληξη και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, επικρατώντας στην διαδικασία των πέναλτι του Ολυμπιακού (13-11)

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024