Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Ξεκινά τη Δευτέρα το πρόγραμμα κεφαλαιακής ενίσχυσης της Εθνικής Τράπεζας

Τη Δευτέρα ξεκινά η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης για αγορά νέων μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών της Εθνικής, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Τράπεζας για κεφαλαιακή ενίσχυση. Στα 5,2 ευρώ η τιμή της κάθε μετοχής από την ΑΜΚ για τους μετόχους, μέχρι τις 11 Οκτωβρίου η διαδικασία. Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Τη Δευτέρα ξεκινά η χρονική περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης για την αγορά των νέων κοινών μετοχών και των μετατρέψιμων ομολογιών της Εθνικής, στο πλαίσιο του προγράμματος κεφαλαιακής ενίσχυσης της τράπεζας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας με έκδοση νέων μετοχών αλλά και έκδοση άτοκων μη διαπραγματεύσιμων ομολογιών που είναι μετατρέψιμες σε νέες μετοχές της Τράπεζας εντός επτά ημερών.

Το διπλό δικαίωμα προτίμησης για την αγορά των νέων κοινών μετοχών και των μετατρέψιμων ομολογιών μπορούν να ασκήσουν όσοι είναι μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών την 20/09/2010. Κάθε παλιός μέτοχος εφόσον το επιθυμεί μπορεί να αγοράσει επιπλέον δικαιώματα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΤΕ, η αναλογία στην οποία θα διατίθενται οι μετοχές είναι μία νέα κοινή μετοχή για κάθε πέντε παλαιές μετοχές (σε ακέραιο αριθμό) και τρεις μετατρέψιμες ομολογίες για κάθε οκτώ παλιές μετοχές (σε ακέραιο αριθμό). Κάθε μετατρέψιμη ομολογία αντιστοιχεί σε μία νέα μετοχή.

Και στις δύο περιπτώσεις δεν θα εκδοθούν κλάσματα νέων μετοχών, σημειώνει η ΕΤΕ.

Ενδεικτικό παράδειγμα: Κάτοχος 40 μετοχών ΕΤΕ, κατά την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος, μπορεί να ασκήσει δικαίωμα προτίμησης για την απόκτηση 8 νέων μετοχών, καθώς και για την απόκτηση 15 μετατρέψιμων ομολογιών που αντιστοιχούν σε 15 νέες μετοχές. Συνολικά, ο κάτοχος των 40 μετοχών, εφόσον ασκήσει εμπρόθεσμα τα δύο δικαιώματα προτίμησης, θα αποκτήσει 23 νέες μετοχές.

Η τιμή κάθε μετοχής από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και κάθε μετοχής που θα προκύψει από ομολογίες μετατρέψιμες εντός επτά (7) ημερών, είναι 5,20 ευρώ και στις δύο περιπτώσεις.

Η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης γίνεται από 27/9/2010 έως 11/10/2010 σε όλα τα Καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ως ενός εκ των εγγυητών κάλυψης της έκδοσης, είτε μέσω Χρηματιστηριακής Εταιρείας ή Τράπεζας του ενδιαφερόμενου επενδυτή, με καταβολή μετρητών ή με χρέωση λογαριασμού καταθέσεων.

Η μετατροπή των ομολογιών σε μετοχές γίνεται χωρίς χρέωση, με τη συμπλήρωση και υποβολή σχετικού εντύπου (αίτηση μετατροπής) ταυτόχρονα με την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης, από 27/9/2010 έως 11/10/2010, καθώς και κατά την περίοδο άσκησης του δικαιώματος μετατροπής, δηλαδή από 13/10/2010 έως 19/10/2010.

Η εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης μετατροπής από το μέτοχο είναι απαραίτητη για τη μετατροπή των ομολογιών του σε μετοχές και χωρίς αυτήν οι μη μετατραπείσες μέχρι την 19/10/2010 και ώρα 17.00 μ.μ. ομολογίες θα επαναγοραστούν στην ίδια τιμή από την Τράπεζα. Η Τράπεζα έχει δικαίωμα επαναγοράς των μετατρέψιμων ομολογιών, το οποίο και προτίθεται να ασκήσει.

Κατά την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης παρέχεται δυνατότητα προεγγραφής χωρίς όριο, κατά το χρονικό διάστημα από 27/9/2010 έως 11/10/2010 για την απόκτηση τυχόν αδιάθετων μετοχών/μετατρέψιμων ομολογιών στην ίδια τιμή διάθεσης, των 5,20 ευρώ ανά μετοχή.

Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών που θα εκδοθούν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου εκτιμάται ότι θα αρχίσει την 19/10/2010 και των νέων μετοχών που θα προκύψουν από τη μετατροπή των ομολογιών την 27/10/2010.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024