Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίζεται το ράλι της τιμής του χρυσού στις διεθνείς αγορές

Συνεχίζεται το ράλι της τιμής του χρυσού στις διεθνείς αγορές

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα διαμορφώνεται η τιμή του χρυσού, εν μέσω προσδοκιών ότι η ζήτηση του πολύτιμου μετάλλου ως ασφαλής επένδυση θα το οδηγήσει σε μεγαλύτερα κέρδη. Η τιμή του χρυσού άγγιξε την Παρασκευή τα 1.282,97 δολάρια ανά ουγγιά, εξέλιξη που αποδίδεται στις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, στους φόβους για το μέλλον των τραπεζών, αλλά και στην πλεονάζουσα ρευστότητα.

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα διαμορφώνεται η τιμή του χρυσού εν μέσω προσδοκιών ότι η ζήτηση του πολύτιμου μετάλλου ως ασφαλής επένδυση θα το οδηγήσει σε μεγαλύτερα κέρδη.

Η τιμή της ουγγιάς άγγιξε τα 1.282,97 δολάρια, εξέλιξη που αποδίδεται στις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, στους φόβους για το μέλλον των τραπεζών, αλλά και στην πλεονάζουσα ρευστότητα. Πριν ένα χρόνο ο χρυσός ήταν στα 1.009 δολάρια η ουγγιά.

Σύμφωνα με αναλυτές ο χρυσός ενδέχεται να ισχυροποιηθεί τουλάχιστον στα 1.300 δολ. η ουγγιά φέτος καθώς οι επενδυτές ψάχνουν για προστασία έναντι των αδύναμων νομισμάτων και του πληθωρισμού. Η πορεία ανόδου του χρυσού ξεκίνησε το 1999, όταν κέρδιζε σχεδόν 100 δολάρια ανά έτος, σταθερά. Ως ακριβό επενδυτικό εργαλείο ο χρυσός παρέχει μεν ασφάλεια στον κάτοχό του, αλλά χωρίς τις αποδόσεις που διαθέτει ο κάτοχος μετοχών ή ομολόγων.

Πάντως πληθαίνουν και οι φωνές εκείνων που μιλούν για «φούσκα» χρυσού και προειδοποιούν σημαντική διόρθωση της τιμής του. Όπως τονίζουν η άνοδος της τιμής του χρυσού δεν συνδέεται με μακροοικονομικά δεδομένα, αλλά με παράγοντες όπως το φθηνό δολάριο και οι πωλήσεις από τα αποθέματα των κεντρικών τραπεζών.

Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο τιμών ράβδου χρυσού και χρυσών νομισμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος η τιμή της χρυσής λίρας διαμορφώνεται σήμερα στα 220,86 ευρώ για αγορά και στα 266,29 ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι «αιωνίων» με στόχο την Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στην τελευταία αγωνιστική των play off, με φόντο την τρίτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, λίγες μέρες πριν τους δύο τελικούς που έχουν…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024