Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκατοντάδες παράνομες πισίνες και «επαγγελματικά» σκάφη αναψυχής στα δίχτυα του ΣΔΟΕ

Εκατοντάδες παράνομες πισίνες και «επαγγελματικά» σκάφη αναψυχής στα δίχτυα του ΣΔΟΕ

Συνολικά 1.113 παράνομες πισίνες εντοπίστηκαν σε βίλες στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας, στη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιούνται από το ΣΔΟΕ σε διάφορες περιοχές της χώρας για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Παράλληλα, έχουν εντοπιστεί 4.000 ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής που παρανόμως τα έχουν δηλώσει ως επαγγελματικά.

Συνολικά 1.113 παράνομες πισίνες εντοπίστηκαν σε βίλες στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας, στη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιούνται από το ΣΔΟΕ σε διάφορες περιοχές της χώρας για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Τα παραπάνω αποκάλυψε ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Γιάννης Καπελέρης σε συνεντεύξεις που παραχώρησε στην ΕΤ 3 και στην ιστοσελίδα voria. gr επισκεπτόμενος τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Καπελέρης κάλεσε τους φοροφυγάδες να εκμεταλλευτούν τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου και να εξοφλήσουν τα χρέη τους, ενώ προανήγγειλε για το προσεχές διάστημα εντατικοποίηση των ελέγχων σε δικηγόρους και γιατρούς ιδιώτες και εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως εξήγησε, το βάρος των ελέγχων θα πέσει κυρίως σε κατόχους σκαφών αναψυχής και πολυτελών αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού. Μάλιστα, αποκάλυψε, ήδη το ΣΔΟΕ έχει στην κατοχή του τα ονόματα 4.000 ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής που τα έχουν παρανόμως δηλώσει επαγγελματικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις νέες διατάξεις το τεκμήριο της πισίνας ενεργοποιείται από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο. Τα τεκμήρια προσδιορίζονται με βάση την επιφάνεια και ορίζονται σε 100 ευρώ το τετραγωνικό για πισίνες μέχρι 60 τ.μ. και σε 200 ευρώ το τετραγωνικό, για επιφάνεια πάνω από 60 τ.μ. Για εσωτερικές πισίνες τα ποσά αυτά διπλασιάζονται.

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη διαπίστωσαν επίσης φορολογικές παραβάσεις από περίπου 500 γιατρούς αλλά και από δικηγόρους, ενώ εντοπίστηκαν περίπου 220 υπεράκτιες στην κατοχή των οποίων βρίσκονταν ακίνητα με καταφανώς πλασματικό εμδαβόν.

Χαρακτηριστικά, βρέθηκε περίπτωση μεζονέτας 280 τετραγωνικών μέτρων που είχε δηλωθεί ως 36 τετραγωνικά μέτρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Είμαστε σε συζητήσεις με τη διοίκηση για το ρόστερ της νέας σεζόν»

Η πρώτη ατάκα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024