Δευτέρα 13 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Παπακωνσταντίνου και συμβούλων για τη στρατηγική του Δημοσίου στο τραπεζικό σύστημα

Συνάντηση Παπακωνσταντίνου και συμβούλων για τη στρατηγική του Δημοσίου στο τραπεζικό σύστημα

Οι εκπρόσωποι των Deutsche Bank, HSBC BANK και Lazard Freres ενημέρωσαν χθες, Δευτέρα, τον υπουργό Οικονομικών για την πρόοδο της σύνταξης της μελέτης αποτίμησης των συμμετοχών του Δημοσίου στο τραπεζικό σύστημα, και της αξιολόγησης των συνεπειών των διαφορετικών επιλογών αποκρατικοποιήσεων.

Συνάντηση με τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους που έχουν αναλάβει το έργο του προσδιορισμού και της αξιολόγησης των στρατηγικών επιλογών του Δημοσίου στο τραπεζικό σύστημα είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.

Οι εκπρόσωποι των Deutsche Bank, HSBC BANK και Lazard Freres ενημέρωσαν τον υπουργό Οικονομικών για την πρόοδο της σύνταξης της μελέτης αποτίμησης των συμμετοχών του Δημοσίου στο τραπεζικό σύστημα, και της αξιολόγησης των συνεπειών των διαφορετικών επιλογών αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση εστιάσθηκε στα προκαταρκτικά συμπεράσματα της έκθεσης και ιδιαιτέρως στην αποτελεσματικότητα των επιμέρους επιλογών του Δημοσίου και των επιπτώσεών τους στην χρηματοπιστωτική ευστάθεια.

Φήμες που έφεραν τους συμβούλους να εισηγούνται την διενέργεια διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν επιβεβαιώνονται από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι παραπέμπουν στην επίσημη ανακοίνωση της μελέτης στα μέσα τις μεθεπόμενης εβδομάδας.

Οι ίδιοι τόνισαν την βούληση της κυβέρνηση να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο προκειμένου να διαφυλάξει τη σταθερότητα του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και να προωθήσει τη στρατηγική του αναδιάρθρωση. Σε ερώτηση για τον χαρακτήρα του δημόσιου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα ανέφεραν πως αυτός θα διαμορφωθεί στο πλαίσιο του ευρύτερου μετασχηματισμού του τραπεζικού συστήματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμπληρώνονται 12 χρόνια από τον μεγαλύτερο «άθλο» του Ολυμπιακού (pics,vids)

Ο Ολυμπιακός, σαν σήμερα το 2012, έκανε την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, νίκησε με μυθικό τρόπο την ΤΣΣΚΑ, και πήρε έναν από τους πιο επικούς τίτλους της ιστορίας του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 13 Μαϊου 2024