Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επιβράδυνση της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας προβλέπει το ΔΝΤ

Επιβράδυνση της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας προβλέπει το ΔΝΤ

Σημάδια επιβράδυνσης της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας «βλέπει» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως προκύπτει σε έγγραφο που τέθηκε υπόψη της G20. Το πρόβλημα αναμένεται να εντοπιστεί περί τα τέλη του 2010.

Σημάδια επιβράδυνσης της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας «βλέπει» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως προκύπτει σε έγγραφο που τέθηκε υπόψη της G20. Το πρόβλημα αναμένεται να εντοπιστεί περί τα τέλη του 2010.

Πάντως στο έγγραφο δεν υπάρξει πρόβλεψη σε επίπεδο ποσοστού, δεδομένου ότι τα επίσημα στοιχεία του Ταμείου αναμένεται να ανακοινωθούν περί τα τέλη Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους του ΔΝΤ, το πρόβλημα εντοπίζεται στον χρηματοπιστωτικό τομέα, την έλλειψη εμπιστοσύνης στις επιδόσεις των εθνικών οικονομικών και στα υψηλά ελλείμματα.

Για την περίπτωση της Ευρώπης, το Ταμείο βλέπει ως πηγή ανησυχίας το γεγονός ότι πολλές χώρες- μέλη της ευρωζώνης θα κληθούν σύντομα να δανειστούν από τις αγορές.

Υπενθυμίζει το πρόβλημα της Ελλάδας, η οποία αναγκάστηκε να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης, αφού ο δανεισμός από τις διεθνείς αγορές έγινε αδύνατος.

Η αγορά των ακινήτων στις ΗΠΑ -χώρα από την οποία ξεκίνησε η οικονομική κρίση- αποτελεί μία ακόμα πηγή ανησυχίας, καθώς δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός των νοικοκυριών που αδυνατούν να καλύψουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Το ΔΝΤ καλεί τις κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε αναδιάταξη της οικονομίας τους, δίνοντας περισσότερη έμφαση στην ενίσχυση κατανάλωσης στο εσωτερικό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024