Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ευνοϊκή μεταχείριση των πτωχών από τις φορολογικές αρχές

Ευνοϊκή μεταχείριση των πτωχών από τις φορολογικές αρχές

Να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία της περιουσίας τους, ασκώντας προσφυγή κατά των πράξεων της φορολογικής αρχής ή υποβάλλοντας πρόταση διοικητικής επίλυσης της διαφοράς, προβλέπει ευνοϊκή ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών για εκείνους που έχουν κηρύξει πτώχευση.

Αποδεκτή έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που επιτρέπει σε όσους έχουν κηρύξει πτώχευση να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία της περιουσίας τους, από διεκδικήσεις των φορολογικών Αρχών.

Το υπουργείο Οικονομικών παράσχε σήμερα Τετάρτη διευκρινίσεις για το δικαίωμα ή μη άσκησης προσφυγής και υποβολής πρότασης διοικητικής επίλυσης της διαφοράς από πτωχό.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έκρινε ομόφωνα, ότι μετά την κήρυξη της πτώχευσης δικαίωμα άσκησης προσφυγής και υποβολής πρότασης διοικητικής επίλυσης της διαφοράς (διοικητικός ή δικαστικός συμβιβασμός ) έχει μόνο ο σύνδικος της πτώχευσης.

Ακόμη, έκρινε κατά πλειοψηφία, ότι σε περίπτωση κατεπείγοντος και αδράνειας του συνδίκου της πτώχευσης, ο πτωχός νομιμοποιείται, κατ’εξαίρεση, στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της πτωχευτικής περιουσίας και των συμφερόντων του, ασκώντας προσφυγή κατά των πράξεων της φορολογικής αρχής ή υποβάλλοντας πρόταση διοικητικής επίλυσης της διαφοράς.

Οι σχετικές αποφάσεις έγιναν αποδεκτές από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό comeback και πρόκριση στους τελικούς της Δύσης για τους Μάβερικς (117-116)

Οι Ντάλας Μάβερικς με φοβερό comeback νίκησαν με σκορ 117-116 σε ματς θρίλερ τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, πήραν τη σειρά με 4-2 και προκρίθηκαν στους τελικούς της Δύσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024