Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σημαντικές αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς του ΟΤΕ, προανήγγειλε ο Π.Βουρλούμης

Σημαντικές αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς του ΟΤΕ, προανήγγειλε ο Π.Βουρλούμης

Σχέδια για νέο εργασιακό καθεστώς στον ΟΤΕ με κατάργηση όρων συλλογικών συμβάσεων που αφορούν σε χρονοεπιδόματα και ωριμάνσεις, προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Π.Βουρλούμης. Την ίδια ώρα, η Deutsche Telecom επιθυμεί διεύρυνση του ποσοστού της στον Οργανισμό.

Την πρόθεση για αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς του ΟΤΕ εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Παναγής Βουρλούμης. Ο κ. Βουρλούμης προανήγγειλε από την Θεσσαλική αναδιοργάνωση της εταιρείας, ιδιαίτερα στο εργασιακό καθεστώς, όπου και θα επιδιωχθούν οι μεγαλύτερες τομές.

Ο ίδιος τόνισε πως το εργασιακό κόστος του ΟΤΕ ξεπερνά το 33% των εσόδων, όταν στην Ευρώπη είναι στο 22% και απεκάλυψε ότι θα επιδιωχθεί κατόπιν διαπραγματεύσεων με την ΟΜΕ-ΟΤΕ η κατάργηση όρων της συλλογικής σύμβασης του 1999.

«Δεν ξέρω πώς θα το μειώσουμε. Προέχει να το παγώσουμε σε αυτό το επίπεδο και μετά θα δούμε», είπε χαρακτηριστικά, και αποκάλυψε πως πρότεινε στην ΟΜΕ – ΟΤΕ νέο εργασιακό καθεστώς, με κατάργηση όρων όπως τα χρονοεπιδόματα και οι ωριμάνσεις.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, που παραχώρησε με αφορμή την 75η ΔΕΘ, ο κ. Βουρλούμης έκανε σαφές πως η παρούσα σύνθεση του Δ.Σ. «δεν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την Cosmote», προσθέτοντας πως αυτόνομα θα παραμείνουν και τα δίκτυα Γερμανός, ΟΤΕ και Cosmote, αν και θα γίνουν παρεμβάσεις εξορθολογισμού που μπορεί να αφορούν έως και το 30% των καταστημάτων.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην πιθανότητα αποεπένδυσης από τη Σερβία με εκχώρηση του 20% που έχει στην Telekom Srbjia, αποκαλύπτοντας πως υπάρχει σχετική πρόταση της σερβικής κυβέρνησης. Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη συμμετοχή αποτιμάται στα βιβλία του ΟΤΕ στα 155 εκατ. ευρώ, αλλά είναι βέβαιο ότι αν το εγχείρημα τελεσφορήσει θα εγγραφούν σημαντικές υπεραξίες.

Γενικότερα για την παρουσία του ΟΤΕ στα Βαλκάνια ο κ. Βουρλούμης εκτίμησε ότι λόγω της κρίσης «θα αργήσουμε να δούμε σημαντικά κέρδη από την περιοχή». Παρ’ όλα αυτά σημείωσε ότι «στη Ρουμανία -παρότι περνά φοβερή κρίση- πάμε καλά στην κινητή τηλεφωνία, η οποία είναι το μεγάλο μας στοίχημα.

Η σταθερή αντίθετα δεν πάει καλά, μεταλλάσσεται, όμως, σε εταιρεία παροχής περιεχομένου και media». Αντίστοιχα, για τη Βουλγαρία είπε ότι «πάμε καλά», ενώ για την Αλβανία παραδέχθηκε πως το περιθώριο κέρδους έχει μειωθεί πάρα πολύ, αν και παραμένει υψηλό, λόγω της «μείωσης εισοδήματος, της υψηλής φορολογίας και του ισχυρού ανταγωνισμού».

Το ενδιαφέρον της DT

Εξάλλου, δημοσιεύματα του οικονομικού Τύπου φέρουν την Deutsche Telecom να ζητά από το Ελληνικό Δημόσιο την άρση όρου που προβλέπεται στη συμφωνία μετόχων για τον ΟΤΕ, βάσει του οποίου τους απαγορεύεται έως το τέλος του 2011 να αποκτούν μετοχές του Οργανισμού μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, ωστόσο, έχει διαμηνύσει πως σε ό,τι αφορά το 20% που εξακολουθεί να έχει στον ΟΤΕ, δεν τρέφει κανένα ενδιαφέρον να εκχωρήσει επιπλέον ποσοστό. Κι αυτό διότι στην παρούσα φάση η τιμή της μετοχής του ΟΤΕ είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ως εκ τούτου, αντικειμενικά, δεν συμφέρει να πωλήσει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024