Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μείωση κερδοφορίας κατά 70% για την EFG Eurobank στο εξάμηνο

Μείωση κερδοφορίας κατά 70% για την EFG Eurobank στο εξάμηνο

Στα 50 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Eurobank τους πρώτους έξι μήνες του 2010, παρουσιάζοντας μείωση 70% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Στο ύψος των προβλέψεων και στην επιβράδυνση των χορηγήσεων αποδίδει η τράπεζα την αρνητική μεταβολή. Τα κέρδη πριν την έκτακτη εισφορά έφτασαν τα 95 εκατ. ευρώ.

Στα 50 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της EFG Eurobank τους πρώτους έξι μήνες του 2010, παρουσιάζοντας μείωση 70% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα.

Τα καθαρά κέρδη εξαιρουμένης της έκτακτης εισφοράς έφτασαν τα 95 εκατ. ευρώ.

Η τράπεζα αποδίδει την αρνητική μεταβολή στο ύψος των χορηγήσεων και στην επιβράδυνση των χορηγήσεων. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι η Eurobank θα ανακοινώσει καθαρά κέρδη 50,7 εκατ. ευρώ. Το εύρος των εκτιμήσεων διαμορφώθηκε μεταξύ 42 και 58 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά έσοδα τόκων της τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 1,153 δις ευρώ έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 1,161 δις ευρώ. Τα καθαρά έσοδα τόκων σημείωσαν αύξηση 1,7%, σε ετήσια βάση, στα 1,153 δισ. ευρώ, αν και υποχώρησαν κατά 5,2% σε τριμηνιαία βάση εξαιτίας του υψηλότερου κόστους στις καταθέσεις.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σημείωσαν αύξηση 6,3% του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων ενώ οι
προβλέψεις σημείωσαν αύξηση 24% στα 682 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο. Οι χορηγήσεις του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 4% στα 58,6 δισ. ευρώ.

Η τράπεζα σημειώνει επίσης στην ανακοίνωσή της τη βελτίωση της κεφαλαιακής της επάρκειας: ο δείκτης κεφαλαίων πρώτης διαβάθμισης βρίσκεται στο 10,6% (από 10,2% πέρυσι) και η συνολική κεφαλαιακή επάρκεια στο 11,8% (από 11,5% πέρυσι).

«Οι συνθήκες επιδεινούμενης ύφεσης σε συνδυασμό με τη δυσμενή δημοσιονομική συγκυρία
επηρέασαν τις λειτουργίες του ελληνικού τραπεζικού συστήματος» αναφέρει σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Νίκος Νανόπουλος σε ανακοίνωση της εταιρίας.

Παράλληλα, ο Ν.Νάνόπουλος ανέφερε ότι ως αποτέλεσμα της δημοσιονομικής κρίσης «το β’ τρίμηνο δρομολογήθηκε μια χωρίς προηγούμενο προσπάθεια ανάταξης και αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας, με ευρύτατες επιπτώσεις στο οικονομικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό περιβάλλον της χώρας», λέγοντας πως «η συνεπής εφαρμογή των αυστηρών μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων παραμένει αναγκαία προϋπόθεση, όχι μόνον για τη διατηρησιμότητα της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, αλλά και για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την αύξηση της απασχόλησης, την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών και την έξοδο της χώρας από την ύφεση και την κρίση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024