Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισχυρό δημόσιο τραπεζικό πυλώνα και διατήρηση των κλαδικών συμβάσεων ζητά η ΟΤΟΕ

Ισχυρό δημόσιο τραπεζικό πυλώνα και διατήρηση των κλαδικών συμβάσεων ζητά η ΟΤΟΕ

Ισχυρό δημόσιο τραπεζικό πυλώνα και τη διατήρηση των κλαδικών συμβάσεων, ζήτησε η ΟΤΟΕ από τον υπουργό Οικονομικών σε συνάντησή τους. Ο υπουργός δεν απέρριψε την ιδέα δημιουργίας δημόσιου τραπεζικού πυλώνα, ωστόσο τόνισε ότι οι αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη. Αντίθετα, σε ό,τι αφορά τις κλαδικές συμβάσεις, που η ΟΤΟΕ υποστήριξε ότι ενδεχόμενη κατάργησή τους θα έβαζε «ταφόπλακα» σε εργασιακά δικαιώματά τους, ο υπουργός είπε ότι κατανοεί το πρόβλημα, αλλά... υπερισχύουν οι δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί από το μνημόνιο.

Ισχυρό δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα και τη διατήρηση των κλαδικών συμβάσεων, ζήτησε η ΟΤΟΕ από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου σε συνάντησή τους.

Ο υπουργός δεν απέρριψε την ιδέα δημιουργία δημόσιου τραπεζικού πυλώνα, ωστόσο τόνισε ότι οι αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμη.

Αντίθετα, σε ό,τι αφορά τις κλαδικές συμβάσεις που η ΟΤΟΕ υποστήριξε ότι ενδεχόμενη κατάργησή τους θα έβαζε «ταφόπλακα» σε εργασιακά δικαιώματά τους, ο υπουργός είπε ότι κατανοεί το πρόβλημα, αλλά … υπερισχύουν οι δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί από το μνημόνιο.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών με το προεδρείο της ΟΤΟΕ, στο υπουργείο, βρέθηκαν η στρατηγική της κυβέρνησης στον τραπεζικό τομέα και το θέμα της κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων που θέτει το μνημόνιο με την τρόικα.

Όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των τραπεζοϋπαλλήλων ζήτησαν από τον υπουργό να δημιουργηθεί ένας «ισχυρός δημόσιος πυλώνας» στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, προκειμένου αυτός να συμβάλει στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας και στην ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και για να αποφεύγονται οι εναρμονισμένες πρακτικές μεταξύ των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα, επίσης, με τον πρόεδρο της ΟΤΟΕ, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι τάσσεται υπέρ ενός ισχυρού δημόσιου πυλώνα στις τράπεζες, ωστόσο διευκρίνισε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου πρόσθεσε ότι η θέση της κυβέρνησης θα γνωστοποιηθεί μετά την έκθεση των συμβούλων, οι οποίοι θα ορισθούν το αμέσως προσεχές διάστημα, προκειμένου να αποτιμήσουν τις συμμετοχές του Δημοσίου στις τράπεζες και να υποβάλλουν προτάσεις αξιοποίησης των συμμετοχών αυτών.

Παράλληλα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΟΤΟΕ, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι συνεχίζει να παροτρύνει τις τράπεζες να προχωρήσουν σε στρατηγικές κινήσεις.

Όσον αφορά τις κλαδικές συμβάσεις, οι εκπρόσωποι των τραπεζοϋπαλλήλων ζήτησαν να παραμείνουν ως έχουν και χαρακτήρισαν την ενδεχόμενη κατάργησή τους ως «ταφόπλακα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και νόθευση του υγιούς ανταγωνισμού».

Ο κ. Κούκος είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών κατανοεί το πρόβλημα, αλλά υπερισχύουν οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί με το μνημόνιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεγάλη ανατροπή για τη Super League της νέας σεζόν – Ποιος είναι το φαβορί για τον τίτλο…

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πήρε το φετινό πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι το φαβορί για το επόμενο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024