Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αδύνατη η απορρόφηση της δεύτερης αύξησης του ΦΠΑ σε τέσσερις μήνες, τονίζει η αγορά

Αδύνατη η απορρόφηση της δεύτερης αύξησης του ΦΠΑ σε τέσσερις μήνες, τονίζει η αγορά

Δύσκολη έως αδύνατη χαρακτηρίζει την απορρόφηση της νέας αύξησης των συντελεστών του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Γιώργος Κασιμάτης.

Δύσκολη έως αδύνατη χαρακτηρίζει την απορρόφηση της νέας αύξησης των συντελεστών του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Γ. Κασιμάτης.

Όπως επισημαίνει πρόκειται για την δεύτερη αύξηση μέσα σε λίγους μήνες, γεγονός που καθιστά πλέον αδύνατη την απορρόφηση σε μια εποχή μάλιστα που τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων αυξάνονται καθημερινά.

Αναλυτικά, ο κ.Κασιμάτης επισημαίνει: «Πολύ πρόσφατα είχαμε αύξηση των συντελεστών του Φ.Π.Α. κατά δύο μονάδες. Και άλλες δύο από την 1η Ιουλίου, σύνολο τέσσερις.

»Δεν νομίζω ότι υπάρχουν δυνατότητες και ιδιαίτερα στον κλάδο του χονδρεμπορίου και της μεταποίησης για απορρόφηση και μάλιστα για δεύτερη φορά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να επισημάνω εδώ και την παράλληλη αύξηση της τιμής των πρώτων υλών λόγω της
ανατίμησης του δολαρίου με αποτέλεσμα το κόστος λειτουργίας μιας μικρομεσαίας επιχείρησης να έχει γίνει πλέον δυσβάσταχτο. Φοβάμαι ότι οι ανατιμήσεις από αύριο θα είναι αναπόφευκτες και μοιραία θα επέλθουν σε προϊόντα που έχουν άμεση συνάρτηση με το βιομηχανικό κόστος».

Προσθέτει ακόμα ότι «Θα πρέπει βέβαια να υπολογίσουμε εδώ και τις αυξήσεις της ΔΕΗ, που για μια
ακόμα φορά προκαλούν επιβάρυνση και μάλιστα αναδρομικά, με την αύξηση του ΦΠΑ στους λογαριασμούς, ακόμα και των δημοτικών τελών, που δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να στενεύουν απελπιστικά τα περιθώρια απορρόφησης όποιων επιβαρύνσεων.

Και φυσικά το κόστος των καυσίμων, που αυξάνονται για μια ακόμη φορά αύριο, καθιστώντας σχεδόν απαγορευτική τη λειτουργία μιας επιχείρησης που βασίζεται στα καύσιμα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024