Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Επιτεύξιμοι» οι δημοσιονομικοί στόχοι της κυβέρνησης, λέει ο Ν.Νανόπουλος

«Επιτεύξιμοι» οι δημοσιονομικοί στόχοι της κυβέρνησης, λέει ο Ν.Νανόπουλος

Για να επιτύχει το τριετές πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής και να επιστρέψει η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά, πρέπει οι πολιτικές να εφαρμοσθούν χωρίς «παλινωδίες» και να υπάρξουν μέτρα προστασίας της επιχειρηματικότητας. Αυτό υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Ν.Νανόπουλος, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων.

Φιλόδοξους, αλλά επιτεύξιμους, χαρακτήρισε τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Ν. Νανόπουλος, μιλώντας στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Ο κ. Νανόπουλος τόνισε πως η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα και ότι ο δρόμος για την ανάκαμψη και έξοδο από την κρίση είναι μακρύς.

Ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει: « Οι στόχοι είναι φιλόδοξοι, αλλά επιτεύξιμοι. Δεν αποκλείεται να υπάρξει θετική έκπληξη, καθώς διακρίνουμε περιθώριο υπερακόντισης των στόχων από το 2011 και μετά.»

Ο ίδιος υποστήριξε πως για να επιτύχει το τριετές πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής και να επιστρέψει η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά, πρέπει οι πολιτικές να εφαρμοσθούν χωρίς «παλινωδίες» και να υπάρξουν μέτρα προστασίας της επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει γρήγορα η μεταρρύθμιση στα εργασιακά και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, ώστε να τονωθεί η επιχειρηματικότητα.

Αναφερόμενος στο πιστωτικό σύστημα είπε πως αποτελεί παράγοντα σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας. Αναφέρθηκε στην πολύτιμη στήριξη που παρέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις ελληνικές τράπεζες και χαρακτήρισε το υπό σύσταση Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ως «δίχτυ ασφαλείας» για την κεφαλαιακή στήριξη των τραπεζών που θα το έχουν ανάγκη.

Συνέχισε λέγοντας ότι τα γεγονότα των τελευταίων μηνών έπληξαν την εμπιστοσύνη των καταθετών, οδηγώντας σε μεγάλη εκροή καταθέσεων.

Για το θέμα των εξαγορών, αποσαφήνισε πως η Eurobank δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε συγχώνευση με άλλο πιστωτικό ίδρυμα στο άμεσο μέλλον και προσέθεσε πως το ίδρυμα είναι ισχυρό κεφαλαιακά και ικανό να προχωρήσει αυτόνομα. Αναφερόμενος ευρύτερα στο τραπεζικό σύστημα δεν απέκλεισε σε βάθος χρόνου να υπάρξουν κινήσεις στρατηγικού χαρακτήρα.

Ο κ. Νανόπουλος σημείωσε ότι οι αγορές της Νέας Ευρώπης δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης, προοπτική που χαρακτήρισε σημαντική, καθώς ο Όμιλος αποβλέπει το 1/3 των συνολικών εσόδων του το 2010 να προέρχεται από τις θυγατρικές του στην Ανατολική Ευρώπη.

Μάλιστα, η τράπεζα σχεδιάζει να πάρει άδεια λειτουργίας τραπεζικών εργασιών στη Ρωσία.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ν.Καραμούζης είπε ότι οι συζητήσεις για αναδιάρθρωση του χρέους είναι καταστροφικές.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως η Eurobank έχει έκθεση 7,5 δισ. ευρώ σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, εκ των οποίων τα 3 δισ. ευρώ λήγουν τους επόμενους μήνες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τα νέα για Ορτέγκα και η αποθέωση του Ποντένσε

Οι εξελίξεις με τον Αργεντίνο μπακ ενόψει τελικού Conference με την Φιορεντίνα και τα αποθεωτικά σχόλια των παικτών του Ολυμπιακού για τον Ποντένσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024