Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αδυνατεί ο ΟΑΕΔ να καλύψει το μισθό των νεοπροσλαμβανόμενων

Αδυνατεί ο ΟΑΕΔ να καλύψει το μισθό των νεοπροσλαμβανόμενων

Ο ΟΑΕΔ δεν έχει τα χρήματα, ούτε έχει εξασφαλίσει κοινοτικά κονδύλια για να καλύψει το μισθό των νεοπροσλαμβανόμενων, δηλώνει ο υποδιοικητής του Οργανισμού.

Ο ΟΑΕΔ δεν έχει τα χρήματα και δεν έχει τα κοινοτικά κονδύλια για να καλύψει το μισθό των νεοπροσλαμβανόμενων, δηλώνει ο υποδιοικητής του Οργανισμού.

Μιλώντας στο Βήμα 99,5, ο Μανώλης Κοντοπάνος ανέφερε ότι ο Οργανισμός δεν έχει τα χρήματα για να καλύψει το επιπλέον ποσό, ενώ πρόσθεσε ότι ούτε έχει εξασφαλιστεί κονδύλι από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

{{{ audio1 }}}
Την Τρίτη μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος διευκρίνισε ότι η διαφορά μεταξύ του μισθού που προτείνει το ΠΔ για τον νεοεισερχόμενο μέχρι 25 ετών και του κατώτατου μισθού, θα επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ.

Για συνειδητή εξαπάτηση των νέων κατηγορεί τον υπουργός Εργασίας, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως δήλωσε ο Δημ.Στρατούλης της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, «ο κύριος Λοβέρδος αναδεικνύεται, εκτός από καλός πολιτικός θεατρίνος και υπουργός της εξαπάτησης των εργαζομένων, αφού προσπαθεί να ντύσει με ψεύτικο χρυσόχαρτο το καθεστώς δουλείας που προωθεί για τους νέους και τις νέες της χώρας μας.»

»Τα περί επιδότησης από τον ΟΑΕΔ της διαφοράς του μισθού των νεοπροσλαμβανόμενων μέχρι 25 ετών και του θεσμοθετημένου κατώτερου μισθού είναι παραμύθι για μικρά παιδιά, αφού ο ΟΑΕΔ λόγω των εφαρμοζόμενων κυβερνητικών πολιτικών και της μηδενικής επιχορήγησής του από τον κρατικό προϋπολογισμό με δυσκολία βρίσκει τους πόρους για να καταβάλει ακόμα και τα επιδόματα ανεργίας.»

«Το περιεχόμενο των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις που προωθεί η κυβέρνηση παρά τις όποιες επουσιώδεις διορθώσεις του παραμένει βαθύτατα αντιδραστικό και αντεργατικό και η θέση του είναι στο καλάθι των αχρήστων της ιστορίας.» καταλήγει ο κ. Στρατούλης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024