Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πυρ ομαδόν από την Αντιπολίτευση στο σχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις

Πυρ ομαδόν από την Αντιπολίτευση στο σχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις

Έντονες αντιδράσεις από το σύνολο των κομμάτων της Αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει τα ΠΔ που προωθεί το υπουργείο Εργασίας για τις εργασιακές σχέσεις. Για ελλειπή και αναποτελεσματική επιλογή κάνει λόγο η ΝΔ, ενώ το ΚΚΕ ζητά από το λαό να μην αναγνωρίσει το μνημόνιο. Ο ΛΑΟΣ κάλεσε την κυβέρνηση να κινηθεί πιο συναινετικά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αρμοδιότητα, αλλά και ευθύνη να ελέγξει και να αναπέμψει το ΠΔ.

Έντονες αντιδράσεις από το σύνολο των κομμάτων της Αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει τα ΠΔ που προωθεί το υπουργείο Εργασίας για τις εργασιακές σχέσεις.

Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Ι.Βρούτσης έκανε λόγο για ελλιπή και αναποτελεσματική επιλογή για την οικονομία και την ανάπτυξή της:

«Απαιτείται άμεσα σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη που θα στηρίζει ουσιαστικά την ελληνική επιχείρηση, θα επιταχύνει τις χρηματοδοτικές εισροές του ΕΣΠΑ, θα εξασφαλίζει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και θα καταπολεμά τις στρεβλώσεις στις αγορές».

Να μην αναγνωρίσει ο λαός το μνημόνιο ζήτησε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Η κα Παπαρήγα πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να αναγνωρίσει και να σεβαστεί ούτε τα χρέη: «Το υψηλό δημόσιο χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και ο λαός, αλλά η υψηλή κερδοφορία, οι τεράστιες κρατικές επιδοτήσεις, τα προνόμια και οι μεγάλες φοροαπαλλαγές των επιχειρηματικών ομίλων.»

Κάλεσε τους εργαζόμενους να «κηρύξουν πόλεμο στον πόλεμο, που συνεχίζουν και εντείνουν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η πλουτοκρατία και οι ΕΕ-ΔΝΤ», ενώ αναφερόμενη στο Προεδρικό Διάταγμα για τα εργασιακά τόνισε ότι είναι ένα από τα στοιχεία που καταδεικνύει ότι αυτή η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της είναι κυριολεκτικά αδίστακτοι.

O πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Η όλη διαδικασία που ακολουθείται από τη κυβέρνηση στον εργασιακό τομέα
κατατείνει σε πολλές απολύσεις.

» Πολύ φοβούμαι πως ο κ. Παπανδρέου δεν αντιλαμβάνεται το κοινωνικό κόστος
και που μπορεί να οδηγηθούν τα πράγματα. Τον καλώ για περισσότερη σύνεση.»

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αρμοδιότητα, αλλά και ευθύνη να ελέγξει και να αναπέμψει αυτό το Προεδρικό Διάταγμα.

«Η Βουλή πρέπει να συζητήσει και δημοκρατικά να αποφασίσει. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί εκτροπή, αντίστοιχη της οποίας δεν έχουμε ξαναδεί από τη μεταπολίτευση και μετά» κατέληξε.

Από την πλευρά της η «Δράση» σημειώνει ότι γενικώς αντιμετωπίζει θετικά τις προβλέψεις για την προσαρμογή της εργατικής νομοθεσίας στα οριζόμενα στο Μνημόνιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι η προσφυγή στη διαιτησία πρέπει να είναι επιτρεπτή μόνο κατόπιν συναινέσεως των ενδιαφερομένων μερών και ποτέ μονομερώς.

Επίσης τονίζει ότι σοβαρή έλλειψη του σχεδίου είναι η μη ρητή συμπερίληψη των κάθε είδους ΔΕΚΟ, έτσι ώστε να υπερισχύει των τυχόν διαφορετικών όρων Συλλογικών Συμβάσεων ή κανονισμών εργασίας ή αντίθετων πρακτικών.

Τέλος, εκφράζει σοβαρή αμφιβολία για το κατά πόσο το Κράτος (ο ΟΑΕΔ) θα τηρήσει την υποχρέωσή του για συμπλήρωση των αποδοχών των νέων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ραζβάν Λουτσέσκου: Πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές

Οταν μια ομάδα έχει 20 (!) σκόρερ, σημαίνει πολλά για το πνεύμα και τη νοοτροπία της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024