Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μόνη λύση για την Ελλάδα ο αποπληθωρισμός» λέει ο Ντομινίκ Στρος-Καν

«Μόνη λύση για την Ελλάδα ο αποπληθωρισμός» λέει ο Ντομινίκ Στρος-Καν

Μοναδική «αποτελεσματική θεραπεία» για την Ελλάδα χαρακτηρίζει τον αποπληθωρισμό ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, συμφωνώντας με τη σχετική σύσταση της Κομισιόν. Επισημαίνει πως η «οδυνηρή λύση» θα σημαίνει χαμηλότερους μισθούς και χαμηλότερες τιμές, θεωρώντας ότι «δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας».

Μοναδική «αποτελεσματική θεραπεία» που έχει μείνει για την Ελλάδα χαρακτηρίζει τον αποπληθωρισμό ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν.

«Η μόνη αποτελεσματική θεραπεία που απομένει είναι ο αποπληθωρισμός. Και αυτό είναι ακριβώς αυτό που ορθώς συνέστησε η Κομισιόν» αναφέρει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στο αυστριακό Profil.

«Θα είναι οδυνηρό. Θα σημαίνει χαμηλότερους μισθούς και χαμηλότερες τιμές. Ωστόσο, η Ελλάδα θα πρέπει να γυρίσει πίσω από το δρόμο που πήρε τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για τους Έλληνες από την αύξηση της ανταγωνιστικότητας», τονίζει.

Αλλος (θεωρητικός) τρόπος θα ήταν η υποτίμηση του νομίσματος ανέφερε επίσης, κάτι όμως που αποκλείει για την ελληνική περίπτωση.

Όταν ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι το κράτος δεν μπορεί να χαμηλώσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, ο Ντ.Στρος-Καν συμφωνεί πως η μείωση των μισθών μπορεί να επιβληθεί μόνο στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά «για αυτό ακριβώς είναι τόσο δύσκολο να εφαρμοστεί το ευρωπαϊκό σχέδιο, που προσυπογράφει το ΔΝΤ».

Σχετικά με την αμφιλεγόμενη στο εσωτερικό της Γερμανίας συμβολή του Βερολίνου στην ευρωπαϊκή βοήθεια, ο επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρει επίσης πως ναι μεν η Γερμανία δεν ευθύνεται για την ελληνική κρίση αλλά «η Γερμανία θα είναι ευτυχισμένη μόνο εάν η Ελλάδα είναι ευτυχισμένη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024