Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πιο σκληρή επιτήρηση για την ελληνική οικονομία προαναγγέλλει ο Χ.Αλμούνια

Πιο σκληρή επιτήρηση για την ελληνική οικονομία προαναγγέλλει ο Χ.Αλμούνια

«Εείναι προφανές ότι δεν υιοθετήθηκαν αποτελεσματικά μέτρα από την προηγούμενη κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των περασμένων μηνών» για τη μείωση του ελλείμματος, δήλωσε την Τρίτη ο Χ.Αλμούνια, προαναγγέλοντας πιο σκληρή επιτήρηση για την ελληνική οικονομία.

27

ΗΚομισιόν θα κλιμακώσει τα πειθαρχικά μέτρα κατά της Ελλάδας για το δημοσιονομικό της έλλειμμα, είπε την Τρίτη ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Χοακίν Αλμούνια.

«Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία και με την αναθεώρηση των προηγούμενων στοιχείων για το έλλειμμα της Ελλάδας, είναι προφανές ότι δεν υιοθετήθηκαν αποτελεσματικά μέτρα από την προηγούμενη κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των περασμένων μηνών», είπε ο κ.Αλμούνια σε συνέντευξη Τύπου, μετά τη δημοσιοποίηση των νέων οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν για την ευρωζώνη και την ΕΕ.

«Έτσι, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα της διαδικασίας του ελλείμματος. Η πρώτη διαδικασία θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα» προσέθεσε.

Έτσι, λοιπόν, την επόμενη εβδομάδα, όπως επιτάσσει το Σύμφωνο Σταθερότητας, η Επιτροπή θα εισηγηθεί προς το Συμβούλιο την υπαγωγή της Ελλάδας στην επόμενη παράγραφο του άρθρου 104 (άρθρο104 παράγραφος 8) της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος, κλιμακώνοντας έτσι τις πιέσεις κατά της Ελλάδας.

Το στάδιο αυτό είναι τυπικό, αλλά απαραίτητο για τη μετάβαση στην παράγραφο 9 του ίδιου άρθρου.

Η απόφαση αυτή θα ληφθεί στο συμβούλιο Ecofin τον ερχόμενο Δεκέμβριο ή το πιθανότερο τον ερχόμενο Ιανουάριο, αφού θα έχει προηγηθεί η κατάθεση του αναθεωρημένου Προγράμματος Σταθερότητας 2011-2013.

Ηελληνική κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να να υποβάλει κάθε τρεις μήνες αναλυτική έκθεση στις Βρυξέλλες για τα μέτρα μείωσης του ελλείμματος και την πορεία του προϋπολογισμού.

ΗΕλλάδα υπάγεται για δεύτερη φορά στο άρθρο 104, παράγραφος 9, τελευταίο στάδιο του Συμφώνου Σταθερότητας.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, τότε κινδυνεύει να μεταφερθεί στην παράγραφο 11, όπου προβλέπεται η επιβολή προστίμου και η αναστολή των χρηματοδοτήσεων από το Ταμείο Συνοχής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024