Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Είναι νωρίς για την απόσυρση των μέτρων στήριξης, λέει ο Γ.Προβόπουλος

Είναι νωρίς για την απόσυρση των μέτρων στήριξης, λέει ο Γ.Προβόπουλος

Με την ανάκαμψη στην ευρωζώνη στα αρχικά της στάδια και με την οικονομική δραστηριότητα πολύ κάτω από τα επίπεδα προ της κρίσης, είναι νωρίς ακόμη να ξεκινήσει η απόσυρση των μέτρων στήριξης, δήλωσε την Παρασκευή ο διοικητής της ΤτΕ Γ.Προβόπουλος.

27

Με την ανάκαμψη στην ευρωζώνη στα αρχικά της στάδια και με την οικονομική δραστηριότητα πολύ κάτω από τα επίπεδα προ της κρίσης, είναι νωρίς ακόμη να ξεκινήσει η απόσυρση των μέτρων στήριξης, δήλωσε την Παρασκευή ο διοικητής της ΤτΕ Γ.Προβόπουλος, κατά την ομιλία του στο συνέδριο που συνδιοργάνωσε η κεντρική τράπεζα με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης, για τις οποίες η πρόκληση της μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής βιωσιμότητας είναι ιδιαίτερα επείγουσα, τόνισε ο κ. Προβόπουλος και προσέθεσε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν τις αυξανόμενες μακροπρόθεσμες δημοσιονομικές προκλήσεις με τη δέσμευση για μεγάλες μειώσεις των ελλειμμάτων, μόλις εδραιωθεί η ανάκαμψη.

«Η πρόκληση», τόνισε,«είναι να επιλεγεί ο σωστός χρόνος της απόσυρσης, ώστε να αποφευχθούν: πρώτον, μια πρόωρη απόσυρση των κρατικών παρεμβάσεων, δεύτερον, να διακυβευθούν τα επιτεύγματα της σταθεροποίησης των οικονομικών και χρηματοοικονομικών συνθηκών, τρίτον, να αφήσουμε τα μέτρα αυτά να συνεχιστούν για μεγάλο διάστημα, διακινδυνεύοντας διαστρέβλωση των κίνητρων και ζημιές στους κρατικούς ισολογισμούς».

«Θα δράσουμε με στόχο να εξασφαλιστεί η σταθερότητα των τιμών μεσοπρόθεσμα» σημείωσε και προσέθεσε ότιτο λειτουργικό πλαίσιο της ΕΚΤ περιλαμβάνει πολλά εργαλεία, ώστε η στρατηγική εξόδου να διαμορφωθεί με έναν ευέλικτο τρόπο.

«Για παράδειγμα, ο διάδρομος των επιτοκίων επιτρέπει αλλαγή των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων με παράλληλη διατήρηση κάποιων μη συμβατικών μέτρων, αν παραστεί ανάγκη. Γι αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο (της ΕΚΤ) μπορεί να επιλέξει τον τρόπο με τον οποίο οι ενέργειες για τα επιτόκια θα συνδυαστούν με την απόσυρση των μη συμβατικών μέτρων» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024