Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα πρόθυρα κοινωνικής αναταραχής, λόγω ανεργίας, προειδοποιεί η ΕΕ

Στα πρόθυρα κοινωνικής αναταραχής, λόγω ανεργίας, προειδοποιεί η ΕΕ

Η έκρηξη της ανεργίας, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμη και σε κοινωνική αναταραχή, προειδοποιεί ο Γιούνκερ και την ίδια ώρα, ο επίτροπος κοινωνικών υποθέσεων Βλαντιμίρ Σπίντλα μιλά για άνοδο του «πολιτικού εξτρεμισμού». Η κρίση είναι εδώ, λέει ο Γ.Παπαθανασίου.

53

Η έκρηξη της ανεργίας, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμη και σε κοινωνική αναταραχή, προειδοποιεί ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και την ίδια ώρα, ο επίτροπος κοινωνικών υποθέσεων Βλαντιμίρ Σπίντλα μιλά για άνοδο του «πολιτικού εξτρεμισμού».

Ο προεδρεύων της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ έκανε λόγο για επερχόμενη κοινωνική έκρηξη στην Ευρώπη, λόγω της αναμενόμενης σημαντικής αύξησης του αριθμού των ανέργων, και κάλεσε τους επικεφαλής των επιχειρήσεων να αποφύγουν τις μαζικές απολύσεις και να επιδείξουν κοινωνική ευθύνη.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο επίτροπος κοινωνικών υποθέσεων Βλαντιμίρ Σπίντλα, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο κοινωνικών αναταραχών και άνοδο του «πολιτικού εξτρεμισμού» σε επικίνδυνα επίπεδα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ο κ. Σπίντλα δήλωσε: «Αν βρίσκεσαι σε μια κατάσταση όπου χιλιάδες άνθρωποι αποκλείονται από την εργασία, θα δημιουργηθούν οπωσδήποτε κοινωνικές εντάσεις. Οι επιπτώσεις μπορεί να είναι περιορισμένες, μπορεί όμως να αποδειχθούν και επικίνδυνες. Είδαμε όλοι μας τι συνέβη στα γαλλικά προάστια (ταραχές του 2005), είδαμε όλοι μας την άνοδο του εξτρεμισμού στην κεντρική Ευρώπη και αλλού».

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν προβλέπει στις εαρινές εκτιμήσεις της ότι η ανεργία θα ανέλθει στο επίπεδο του 9,9% στην ευρωζώνη το 2009 και στο 11,5 % το 2010. Σε ολόκληρη την ΕΕ αναμένεται να προστεθούν 8.500.000 άνεργοι στους ήδη υπάρχοντες 20.000.000 ανέργους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024