Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο γύρο κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ

Νέο γύρο κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ

Δεν ικανοποίησε τους συμβασιούχους υπαλλήλους του ΥΠΠΟ η τροπολογία που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή και η οποία ρυθμίζει την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισαν νέες τριήμερες κινητοποιήσεις (18-20/3). Για παράλογες οι απαιτήσεις της μειοψηφίας, μιλά ο Αντ.Σαμαράς.

43

Δεν ικανοποίησε τους συμβασιούχους υπαλλήλους του ΥΠΠΟ η τροπολογία που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή και η οποία ρυθμίζει την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Οι συμβασιούχοι εκφράζουν σοβαρές ενστάσεις για τον αριθμό των εργαζομένων που τακτοποιούνται με την τροπολογία Σαμαρά, αλλά και για το γεγονός ότι θα πρέπει να παραιτηθούν από τις δικαστικές αποφάσεις προκειμένου να παραταθεί η σύμβασή τους για ένα χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισαν νέες τριήμερες κινητοποιήσεις (18-20/3). Την Τετάρτη 18 Μαρτίου, οι συμβασιούχοιθα βρίσκονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείου (12:00), όπου έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια της κυπριακής συλλογής.

Για την Πέμπτη, 19 Μαρτίου, προκήρυξαν 24ωρη απεργία με συγκέντρωση στην Ακρόπολη στις 8 το πρωί,ενώ την Παρασκευή θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του κτιρίου του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας.

«Παράλογες απαιτήσεις»

Για «μικρή μειοψηφία συμβασιούχων» που παραβλέπειότι η τροπολογία που κατατέθηκε «έλυσε όλα τα αιτήματά τους» και η οποία προβάλει «παράλογες απαιτήσεις» κάνει λόγο σε δήλωσή του ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτή η «μειοψηφία συμβασιούχων συνεχίζει να προκαλεί απειλώντας με νέες καταλήψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο ΥΠΠΟ, ακόμη και στην Ακρόπολη. Τους παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού. Και τους προειδοποιούμε ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί το διασυρμό των εθνικών μας μνημείων, στο βωμό νέων απαιτήσεων που οι ίδιοι γνωρίζουν ότι είναι παράλογες».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο, ηκυβέρνηση δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν θα δεχθεί τέτοιους εκβιασμούς από μειοψηφίες, που δεν σέβονται ούτε τα μνημεία της χώρας, ούτε τις συνεννοήσεις που έγιναν και έχουν τη συμφωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού, σχετικά, όπως σημείωσε, με τις απειλές μιας πολύ μικρής μειοψηφίας φανατικών που προκαλεί.

Ο κ. Αντώναρος δήλωσε συγκεκριμένα ότι αυτή η μειοψηφία απειλεί με καταλήψεις την Ακρόπολη και άλλα μνημεία της χώρας,προβάλλοντας νέα αιτήματα για μονιμοποίηση 3.000 τέως συμβασιούχων, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό είναι παράνομο και ανέφικτο.

«Αναρωτιέμαι μήπως η μειοψηφία που απειλεί με καταλήψεις των μνημείων τελικά επιδιώκει να αποσυρθεί η τροπολογία η οποία λύνει το πρόβλημα και της πληρωμής και της ανανέωσης των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων που είναι επιφορτισμένοι με το συγκεκριμένο έργο», τόνισε.

Σε ερώτημα για το εάν υπάρχει αιχμή για πολιτική υποκίνηση σε όσα ανέφερε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν κάνει καμιά ανίχνευση και καμιά προσπάθεια να ερμηνεύσει αυτή τη στάση. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι του προκαλεί εντύπωση «γιατί μια πολύ μικρή ομάδα επιμένει σε μια στάση που δεν έχει νομική βάση».

Από την πλευρά του, το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ τονίζει σε ανακοίνωσή του: «Παίζεται ένα παιχνίδι εντυπωσιασμού στις πλάτες των εργαζομένων, το σωματείο δεν ακολουθεί και δεν υποτάσσεται σε μεθοδευμένες κινήσεις, το σωματείο έχει θεσμικά όργανα το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Γενική Συνέλευση, τα οποία καθορίζουν το πλαίσιο των κινητοποιήσεων τις οποίες εκτελεί το σωματείο».

Η ανακοίνωση τονίζει πως δεν μπορεί μερίδα συναδέλφων να παίζουν με το κύρος και τη σοβαρότητα του σωματείου. Σημειώνεται επίσηςπως το σωματείο έχει αναστείλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 13-2-2009 όπου και έστειλε σχετική ανακοίνωση και στην ΠΟΕΙΔΔ.

«Συνεπώς», καταλήγει η ανακοίνωση, «αφήνουμε στην κρίση του συνόλου των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ αυτούς τους συναδέλφους που οι κινήσεις τους είναι για να ωφεληθούν μέσω μικροπολιτικών και μικροσυνδικαλιστικών σκοπιμοτήτων».

Η τροπολογία προβλέπει την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων όσων συμβασιούχων δεν είχαν πληρωθεί λόγω της κατάργησης του ειδικού λογαριασμού το Νοέμβριο του 2008.

Στο μέτρο αυτό εντάσσονται όχι μόνον οι συμβασιούχοι της Ακρόπολης αλλά και οι συμβασιούχοι όλων των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας.

Επίσης, βάσει της τροπολογίας, ανανεώνονται οι συμβάσεις των συμβασιούχων για το χρόνο που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2008 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2009.

Γίνεται δυνατή, δε, η επαναπρόσληψή τους από το Νοέμβριο του 2009 μέχρι και το Νοέμβριο του 2010, κατ εξαίρεση και παρά το ότι οι συμβάσεις τους θα έχουν υπερβεί το χρονικό όριο των 24 μηνών.

Σύμφωνα με το ΥΠΠΟ, το κόστος της ρύθμισης ανέρχεται σε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024