Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρωτότυπη θεατρική πολυμεσική παράσταση στο «Θέατρον» του «Ελληνικού Κόσμου»

Πρωτότυπη θεατρική πολυμεσική παράσταση στο «Θέατρον» του «Ελληνικού Κόσμου»

Δέκα χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε φέτος το Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος» και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού γιορτάζει την επέτειο παρουσιάζοντας στις 3 Ιουνίου, στο «Θέατρον», μια σύγχρονη θεατρική πολυμεσική παράσταση, με τη συμμετοχή της Κ.Καραμπέτη και της Τ.Τσανακλίδου.

43

Δέκα χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε φέτος το Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος» και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού γιορτάζει την επέτειο παρουσιάζοντας την Τρίτη 3 Ιουνίου (ώρα 21:00), στο «Θέατρον», το νέο κτήριό του που εγκαινιάστηκε πριν από τρεις μήνες, μια σύγχρονη θεατρική πολυμεσική παράσταση.

Ένα μοναδικό υπερθέαμα μουσικής, εικόνας και ήχου θα ζωντανέψει στην εντυπωσιακή σκηνή του «Θεάτρου» και με τη συμμετοχή περισσότερων από 40 ηθοποιών, χορευτών και μουσικών, ο σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας θα αναπαραστήσει το παρόν και το μέλλον του «Ελληνικού Κόσμου».

Πρόκειται για ένα θεατρικό δρώμενο σύγχρονης αισθητικής και υψηλής καλλιτεχνικής αξίας, το οποίο αναδεικνύει την πολυετή προσφορά του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού στην προβολή της ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού. Συγχρόνως προβάλλει τις εντυπωσιακές για τα ελληνικά δεδομένα τεχνολογικές δυνατότητες του «Θεάτρου» να φιλοξενεί θεατρικές, μουσικές παραστάσεις και θεάματα υψηλών απαιτήσεων όσον αφορά τον οπτικοακουστικό εξοπλισμό.

Η παράσταση εκτός από τα καλλιτεχνικά δρώμενα περιλαμβάνει επίσης ξενάγηση στην ιστορία του «Ελληνικού Κόσμου», από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Δημήτρη Εφραίμογλου.

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη με την ερμηνευτική της δεινότητα παρουσιάζει το «Θέατρον» ως νέα πρόταση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης και η παράσταση κορυφώνεται με την ερμηνεία γνωστών τραγουδιών από την Τάνια Τσανακλίδου.

Στα 10 χρόνια λειτουργίας του, ο «Ελληνικός Κόσμος» έχει παρουσιάσει σημαντικό έργο και έχει καθιερωθεί ως υπερσύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο και μουσείο, όπου μπορεί ο επισκέπτης να γνωρίσει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό μέσα από διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, περιηγήσεις Εικονικής Πραγματικότητας και ντοκιμαντέρ, συνδυάζοντας άρτια την ιστορική πληροφορία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές.

 

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024