Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιπροσωπεία της UNESCO στην Αθήνα για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα

Αντιπροσωπεία της UNESCO στην Αθήνα για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα

Αντιπροσωπεία της UNESCO στην Αθήνα τον Μάρτιο με αφορμή συνέδριο, προκειμένου να συνδράμει στην ικανοποίηση του αιτήματος για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του νέου Μουσείου Ακροπόλεως, η UNESCO τηρεί θετική στάση.

98

Στο προσκήνιο έρχεται πάλι το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, καθώς τον ερχόμενο Μάρτιο έρχεται στην Αθήνα αντιπροσωπεία της UNESCO με αφορμή συνέδριο που αφορά στην επιστροφή αρχαιοτήτων, για να συνδράμει στην προσπάθεια επιστροφής τους από το Βρετανικό Μουσείο.

Όπως αναφέρει το Βήμα της Τετάρτης, με αφορμή τη λειτουργία του νέου Μουσείου, οι πιέσεις για την ικανοποίηση του αιτήματος εντείνονται.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Δ.Παντερμαλής στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο διευθέτησης του ζητήματος μέσω της ανταλλαγής ή του παρατεταμένου δανεισμού τους προς την Ελλάδα.

Η λύση αυτή μοιάζει επικρατέστερη, καθώς το Βρετανικό Μουσείο αρνείται το γεγονός ότι υπήρξε «κλοπή» των Γλυπτών και εμποδίζει την επιστροφή τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Παντερμαλής αναφέρθηκε στην ανάγκη εξεύρεσης μιας «φιλικής λύσης» και έκανε λόγο για «διπλωματική διευθέτηση» του ζητήματος και για «αμοιβαία κατανόηση» των δυο πλευρών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024