Με πλακάτ και συνθήματα

Επεισόδια έξω από το Θέατρο του Νέου Κόσμου από ομάδα διαμαρτυρόμενων πιστών

Επεισόδια έξω από το Θέατρο του Νέου Κόσμου από ομάδα διαμαρτυρόμενων πιστών
Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος  
in.gr audio player
Αθήνα
Να κατεβεί η παράσταση «Εγώ είμαι το Θείο Βρέφος», που παίζεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, σε σκηνοθεσία του ίδιου, ζητούσαν με πλακάτ και συνθήματα συγκεντρωμένοι έξω από το θέατρο που δήλωναν «χριστιανοί ορθόδοξοι της Ελλάδος», ανάμεσα στους οποίους και καλόγεροι.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «είστε Αντίχριστοι!» και «θα σας κάψουμε», ενώ είχαν μπλοκάρει το δρόμο μπροστά από το θέατρο εμποδίζοντας και τους θεατές να εισέλθουν στην παράσταση.

Ο Β.Θεοδωρόπουλος και οι συντελεστές του έργου πρόλαβαν και κλειδώθηκαν μέσα στο θέατρο, ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «αν δεν κατεβάσετε το έργο, θα σας κάψουμε». Πάντως, η παράσταση δόθηκε, αν και ξεκίνησε με καθυστέρηση, και με την αστυνομία έξω από το θέατρο.

Στην κωμωδία του Καλαβριανού, ένα μικρό αγόρι δηλώνει «εγώ είμαι το Θείο Βρέφος» πιστεύοντας ότι οι Μάγοι μπέρδεψαν τις φάτνες. Έτσι, προσπαθεί να αλλάξει την ισοτρία, να βρει μαθητές και να κάνει θαύματα καθιερώνοντας νέα θρησκευτικά ήθη και έθιμα.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη