Μεγάλες φωνές στο Ηρώδειο

Χοσέ Καρέρας και Σούμι Τζο συμπράττουν την Τετάρτη κάτω από την Ακρόπολη

Χοσέ Καρέρας και Σούμι Τζο συμπράττουν την Τετάρτη κάτω από την Ακρόπολη
Στην Ελλάδα νιώθω σαν το σπίτι μου, δήλωσε ο Χοσέ Καρέρας   (Φωτογραφία:  Associated Press )
in.gr audio player
Αθήνα
Το Ελληνικό Φεστιβάλ παρουσιάζει στις 28 Ιουνίου, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, έναν θρύλο της όπερας και μια λαμπρή λυρική ερμηνεύτρια σε μια παράσταση που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Ο Χοσέ Καρέρας και η Σούμι Τζο θα τραγουδήσουν για πρώτη φορά μαζί κάτω από την Ακρόπολη σε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει αποσπάσματα από όπερες, μιούζικαλ και καντσονέτες. Στη συναυλία συμπράττει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό την μουσική διεύθυνση του Ντέιβιντ Γκιμένεζ.

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε τη Δευτέρα, ο τενόρος Χοσέ Καρέρας τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο να επιστρέφει μετά από πέντε χρόνια στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, και πρόσθεσε: «Στην Ελλάδα νιώθω σαν το σπίτι μου». Για την συνεργασία του με την Σούμι Τζο, την χαρακτήρισε «εξαιρετική», καθώς «πρόκειται για μια καταπληκτική υψίφωνο».

Η λυρική ερμηνεύτρια Σούμι Τζο ανέφερε πως είναι μεγάλη τιμή για την ίδια να τραγουδά δίπλα στον Χόσε Καρέρας, για το οποίο τόνισε ότι «εκτός από θρύλος της όπερας είναι και ένας θαυμάσιος άνθρωπος, προσθέτοντας ότι η συναυλία είναι ένα «μήνυμα αγάπης».

Ο διευθυντής της ορχήστρας Ντέιβιντ Γκιμένεζ δήλωσε ότι για πρώτη φορά ο Χοσέ Καρέρας θα τραγουδήσει ντουέτο με την Σούμι Τζο αποσπάσματα από τον Ντον Τζιοβάνι.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αποσπάσματα από έργα των Ροσίνι, Κόστα, Γκουνό Ρίμπας Βέρντι, Λέχαρ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη