Από τις 3 ώς τις 31 Μαρτίου

Την έκθεση «Σε τι χρειάζονται τα μαθηματικά;» φιλοξενεί το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Την έκθεση «Σε τι χρειάζονται τα μαθηματικά;» φιλοξενεί το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Αθήνα
Από το Παρίσι στην Ορλεάνη, από την Κοπεγχάγη στην Αθήνα και από την Αθήνα μετά στο Πεκίνο… Η πρωτότυπη περιοδεύουσα έκθεση, που ανάμεσα στα άλλα συνδέει τα μαθηματικά και με την τέχνη, θα κάνει στάση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Μάρτιο.

Με τίτλο «Σε τι χρειάζονται τα μαθηματικά;» η έκθεση που φιλοξενείται από το πρόγραμμα Megaron Plus, απευθύνεται στους νέους, τους καθηγητές και τους γονείς και στόχο έχει να προβληματίσει, αλλά και να βοηθήσει να κατανοηθεί η σημασία των μαθηματικών, που είναι μέρος της κληρονομιάς μας και της ανθρώπινης κουλτούρας.

Μέσα από τα εκθέματά της επιχειρεί να δείξει ότι τα μαθηματικά είναι εκπληκτικά ενδιαφέροντα, προσβάσιμα κι ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινή μας ζωή.

Το τηλέφωνο, για παράδειγμα, οι πιστωτικές κάρτες, τα ταξίδια, η πρόβλεψη του καιρού και πολλά άλλα πράγματα εξαρτώνται άμεσα από τα μαθηματικά.

Το 2000 η Διεθνής Ένωση Μαθηματικών εγκαινίασε ένα πρόγραμμα, προκειμένου να κάνει προσιτά και δημοφιλή στο πλατύ κοινό τα μαθηματικά. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η ιδέα για μια περιοδεύουσα έκθεση που έγινε εφικτή με την υποστήριξη της UNESCO και της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών.

Κυριότεροι τίτλοι των θεμάτων της έκθεσης είναι: σχήματα στη φύση, τάξη και χάος, τέχνη και μαθηματικά, συμπτώσεις στη ζωή, πώς να γεμίσετε το διάστημα, κ.ά.

Η συγκεκριμένη έκθεση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις 31 Μαρτίου, γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του προγράμματος Megaron Plus, που φιλοξενεί και τη διάλεξη του σπουδαίου Γάλλου μαθηματικού Λωράν Λαφόργκ την Πέμπτη 3 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη