Τετάρτη 15 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα 2.000 τεύχη συμπληρώνει το Νοέμβριο το περιοδικό «Μίκι Μάους»

Τα 2.000 τεύχη συμπληρώνει το Νοέμβριο το περιοδικό «Μίκι Μάους»

Δύο χιλιάδες τεύχη συμπληρώνει στις 12 Νοεμβρίου το «Μίκι Μάους». Με αφορμή την επέτειο αυτή, διοργανώνονται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση δύο εκθέσεις εμπνευσμένες από τον Μίκι Μάους, αλλά και προβολή ταινιών Ντίσνεϊ.

38

Δύο χιλιάδες τεύχη συμπληρώνει στις 12 Νοεμβρίου το «Μίκι Μάους», το περιοδικό που έπειτα από 38 ολόκληρα χρόνια εξακολουθεί να δίνει ραντεβού με τους φίλους του στα περίπτερα κάθε Παρασκευή.

Με αφορμή την επέτειο αυτή, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνονται έκθεση λιθογραφιών του Καρλ Μπαρκς, του πιο σημαντικού σχεδιαστή κόμιξ με ήρωες Ντίσνεϊ, έκθεση έργων Ελλήνων καλλιτεχνών, που άντλησαν την έμπνευσή τους από τον Μίκι Μάους, αλλά και προβολή ταινιών Ντίσνεϊ.

Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 13 Νοεμβρίου.

Το πρώτο τεύχος του Μίκι Μάους έφτασε στα περίπτερα την 1η Ιουλίου 1966. Λίγους μήνες νωρίτερα ο Ευάγγελος Τερζόπουλος, ο ιδρυτής του περιοδικού «Γυναίκα», απέκτησε την άδεια να δημοσιεύσει κόμιξ με τους ήρωες του Ουόλτ Ντίσνεϊ στην Ελλάδα.

Για πολλά χρόνια το περιοδικό ήταν μικρού σχήματος, φταγμένο στα μέτρα των χεριών ενός παιδιού, με δύο έγχρωμες σελίδες να εναλλάσσονται με δύο ασπρόμαυρες.

Το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους κοσμούσε ένα σκίτσο του Μίκι με τις αποσκευές του και τον Πλούτο ανά χείρας από το πενάκι του Πολ Μάρι, ενός από τους πιο παραγωγικούς σχεδιαστές της δεκαετίας του 1950.

Στο εσωτερικό υπήρχαν δύο ιστορίες από δύο μεγάλους παραμυθάδες: το πρώτο μέρος μιας πολυσέλιδης περιπέτειας με τον Μίκι που είχε γράψει και σχεδιάσει ο Ιταλός Ρομάνο Σκάρπα και μια σύντομη χιουμοριστική ιστορία με τον Ντόναλντ που είχε γράψει και σχεδιάσει ο Καρλ Μπαρκς, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της χρυσής εποχής του αμερικανικού κόμικ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Εμφύλιος» με Κωνσταντίνου στον Παναθηναϊκό

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου τα... ΄έχωσε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφορμή το φιάσκο του τελικού Κυπέλλου και προκάλεσε αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Μαϊου 2024