Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Έφυγε» στα 52 του χρόνια ο Κρίστοφερ Ριβ

«Έφυγε» στα 52 του χρόνια ο Κρίστοφερ Ριβ

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 52 ετών άφησε την Κυριακή, στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη, ο διάσημος ηθοποιός Κρίστοφερ Ριβ. Ο γνωστός σε όλους «Σούπερμαν» πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια.

43

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 52 ετών άφησε την Κυριακή, στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη, ο διάσημος ηθοποιός Κρίστοφερ Ριβ. Ο γνωστός σε όλους «Σούπερμαν» πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια.

Όπως δήλωσε στο Associated Press ο εκπρόσωπός του Ουέσλι Κομπς, ο 52χρονος Ριβ έπεσε σε κώμα το Σάββατο, όταν υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια θεραπευτικής αγωγής για την επούλωση τραύματος κατάκλισης το οποίο είχε επιμολυνθεί, και έκτοτε δεν ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Η σύζυγος του Ριβ, Ντέινα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί θερμά«τα εκατομμύρια των θαυμαστών του σ όλο τον κόσμο που τον στήριξαν και του έδειξαν την αγάπη τους όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Ριβ, που καθηλώθηκε σε αναπηρική πολυθρόνα μετά από ένα ατύχημα στη διάρκεια ιππικών αγώνων το 1995, είχε τεθεί επικεφαλής εκστρατείας για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες και για την προώθηση των επιστημονικών ερευνών για τη θεραπεία των κακώσεων της σπονδυλικής στήλης.

Δεινός ιππέας ο ίδιος και ιδιοκτήτης πολλών αλόγων, υπέστη πολλαπλές κακώσεις στη σπονδυλική στήλη και συντριπτικό κάταγμα δύο αυχενικών σπονδύλων όταν έπεσε από το άλογό του στη διάρκεια ιππικών αγώνων το 1995 στο Πάρκο της Κοινοπολιτείας στη Βιρτζίνια.

Γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1952, στην πόλη της Νέας Υόρκης όπου και συνέχισε να διαμένει. Θεωρείτο ένας εξαιρετικά ταλαντούχος και γοητευτικός ηθοποιός τόσο του κινηματογράφου όσο και του θεάτρου. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός από την τηλεοπτική σειρά Love of Life ενόσω ήταν φοιτητής.

Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν στο Μπρόντγουεϊ το 1976 όπου ερμήνευε το ρόλο του εγγονού της Κάθριν Χέμπορν στο θεατρικό Ζήτημα Αξιοπρέπειας. Συνέχισε την πετυχημένη πορεία του στο θέατρο με ένα δύσκολο πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο του Λάνφορτντ Ουίλσον Η 5η Ιουλίου, όπου ερμήνευε έναν πικραμένο ομοφυλόφιλο, ανάπηρο από τον πόλεμο του Βιετνάμ.

Ουσιαστικά άγνωστος στο ευρύ κοινό, το 1978 επελέγη μεταξύ 200 υποψηφίων για το ρόλο του Σούπερμαν στην ομότιτλη ταινία, η οποία των καθιέρωσε στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία είχε τρεις συνέχειες και απέφερε στον Ριβ 300 εκατομμύρια δολάρια.

Το 1993 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία του Τζέιμς Αϊβορι τα Συντρίμμια μιας Ημέρας, που είχε γυρισθεί στην αγγλική ύπαιθρο.

Αλλά ακόμα και μετά από αυτή τη συμμετοχή ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ξεπεράσει το ρόλο του υπερήρωα «Σούπερμαν», με τον όποιο τον είχε ταυτίσει το κοινό σε κάθε γωνιά της Γης.

Ο ίδιος είχε δηλώσει σχετικά σε συνέντευξη του στον Λάρι Κινγκ στο CNN το 1993:«Είναι εξαιρετικά παράξενο να μπαίνεις σε μια παραδοσιακή παμπ του 15ου αιώνα στο μέσο του Ουίλσαϊρ και να ακούς δίπλα σου Αα! ήλθε ο Σούπερμαν».

Είχε συμμετάσχει, επίσης, στις ταινίεςΟι Βοστωνέζοι, Παγίδα Θανάτου και Χαμένοι στο Χρόνο. Η οικογένεια του Ριβ ζήτησε οι όποιες προσφορές κατατεθούν στη μνήμη του να δοθούν στο «Ίδρυμα Παράλυσης, Κρίστοφερ Ριβ», που ιδρύθηκε το 1999 και σκοπό έχει να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ ειδικών επιστημόνων που εργάζονται στην έρευνα για τη θεραπεία των κακώσεων της σπονδυλικής στήλης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024