Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επεισοδιακή η εκδήλωση με τον συγγραφέα της «Μαύρης Βίβλου του Κομμουνισμού»

Επεισοδιακή η εκδήλωση με τον συγγραφέα της «Μαύρης Βίβλου του Κομμουνισμού»

Επεισοδιακή ήταν η εκδήλωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τον Γάλλο Στ.Κουρτουά, συγγραφέα της «Μαύρης Βίβλου του Κομμουνισμού». Μέλη του ΚΚΕ αντέδρασαν έντονα με αποτέλεσμα να διακοπεί. «Σε μια χώρα δημοκρατική δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ελεύθερη συζήτηση;» αναρωτήθηκε ο Γάλλος.

30

Επεισοδιακή ήταν η εκδήλωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τον Γάλλο Στ.Κουρτουά, συγγραφέα της «Μαύρης Βίβλου του Κομμουνισμού». Μέλη του ΚΚΕ αντέδρασαν έντονα με αποτέλεσμα να διακοπεί. «Σε μια χώρα δημοκρατική που διοργανώνει Ολυμπιακούς Αγώνες δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ελεύθερη συζήτηση;» αναρωτήθηκε ο Γάλλος. Τελικά, η εκδήλωση έγινε σε ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν νωρίτερα μέλη της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ Θεσσαλονίκης, χαρακτήρισαν την εκδήλωση ως «απροκάλυπτη αντικομμουνιστική παρέμβαση στην πόλη» ενώ ο γραμματέας της Χρήστος Κόφας σημείωσε ότι το βιβλίο του κ.Κουρτουά δεν είναι ιστορική διατριβή καθώς προτείνει οι κομμουνιστές να οδηγηθούν σε ένα νέα δικαστήριο της Νυρεμβέργης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης δήλωσε από την πλευρά του ότι «η διοργάνωση της εκδήλωσης από το πανεπιστήμιο είναι άκρως επικίνδυνη για την σωστή σκέψη που πρέπει να μας διακρίνει».

Την έκπληξη και την λύπη του για τις αντιδράσεις εξέφρασε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Γιάννης Βελέντζας και ο πρόεδρος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών σπουδών που διοργάνωσε την εκδήλωση, Μιχάλης Χατζηπροκοπίου.

Έκπληκτος δήλωσε ο Γάλλος συγγραφέας, ιστορικός και καθηγητής Πανεπιστημίου. «Από πότε είναι ανέντιμο να είναι κανείς αντικομμουνιστής;» αναρωτήθηκε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ χαρακτήρισε το ΚΚΕ «ένα από τα πιο βλακώδη σε όλη την Ευρώπη».

Σε ξενοδοχείο η εκδήλωση

Η εκδήλωση μεταφέρθηκε τελικά σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο συνεδρίου «Remembering Communism: Celebrating 15 years of Democracy in Eastern Europe» και με διοργανωτή το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024