Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις 6 Μαΐου ανοίγει στο πρώην Ανατολικό Αεροδρόμιο Ελληνικού η 11η Art Athina

Στις 6 Μαΐου ανοίγει στο πρώην Ανατολικό Αεροδρόμιο Ελληνικού η 11η Art Athina

Με ρεκόρ συμμετοχών -71 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό- και πολυεθνικό χαρακτήρα ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του το ετήσιο πανηγύρι τέχνης Art Athina, η οποία συμπληρώνει φέτος 11 χρόνια ζωής. Η έκθεση ανοίγει στις 6 Μαΐου.

38

Με ρεκόρ συμμετοχών -71 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό- και πολυεθνικό χαρακτήρα ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του το ετήσιο πανηγύρι τέχνης Art Athina, η οποία συμπληρώνει φέτος 11 χρόνια παρουσίας στα εικαστικά δρώμενα. Η έκθεση ανοίγει στις 6 Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 10 Μαΐου.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, την Τετάρτη, περισσότεροι από 450 καλλιτέχνες, από 35 ξένες και 36 ελληνικές γκαλερί, στο πρώην Ανατολικό Αεροδρόμιο του Ελληνικού θα προσθέσουν τη δική τους πινελιά στην τετραήμερη καθιερωμένη γιορτή σύγχρονης τέχνης, που έχει σκοπό να αναδείξει τις νέες τάσεις, χωρίς να αφήσει στο περιθώριο και τα αναγνωρισμένα ονόματα ενώπιον των 25.000 και πλέον επισκεπτών, οι οποίοι αναμένεται να επισκεφθούν τη διοργάνωση.

Το «παρών» δεν θα δώσουν μόνο αίθουσες τέχνης από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και την Καρδίτσα, αλλά και από τη Νέα Υόρκη, την Κύπρο, τη Γαλλία, τη Βρετανία, την Ιταλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Σουηδία, το Ισραήλ, την Αλβανία και την Τουρκία και βεβαίως από την τιμώμενη χώρα, η οποία για τη φετινή διοργάνωση είναι η Ελβετία.

Οι τάσεις και οι επιλογές εκτείνονται σε μεγάλη γκάμα. Από τα «κλασικά» ονόματα της σύγχρονης τέχνης, όπως οι Νίκος Χατζηκυριάκος – Γκίκας, Γιώργος Ζογγολόπουλος, Γιώργος Μαυροΐδης, Νίκος Κεσσανλής, Βλάσης Κανιάρης, Πάρις Πρέκας, έως τους νεώτερους, όπως οι Γιώργος Λαζόγκας, Μανώλης Χάρος, Όπυ Ζούνη, Αλέξανδρος Ψυχούλης, Γιάννης Λασηθιωτάκης ή και τους ακόμη πιο νέους όπως οι Σία Κυριακάκος, Ντιάνα Μαγκανιά, Γεωργία Σαγρή, κ.ά.

Καθιερωμένες γκαλερί του εξωτερικού, όπως οι «Patrick Painter» από τη Σάντα Μόνικα, «Vallois» και «Art Concept» από το Παρίσι, αλλά και η «Christian Nagel» από τη Γερμανία θα καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις, ενώ η εικαστική σκηνή της Ελβετίας θα παρουσιαστεί μέσα από την έκθεση «Made in… video», που επιμελείται η διευθύντρια της «Kunsthalle» της Ζυρίχης, η Beatrix Ruf.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις για τη σύγχρονη ελβετική τέχνη και προβολή ταινιών σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο. Τη διοργάνωση της έκθεσης ανέλαβε, όπως κάθε χρόνο, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ τη διεύθυνση έχει αναλάβει η Μαρία Παναγίδου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024