Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων ιδρύουν οι Σχολές Αμερικανικής Παροικίας Αθηνών

Κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων ιδρύουν οι Σχολές Αμερικανικής Παροικίας Αθηνών

Την κατασκευή ενός σύγχρονου κέντρου πολιτιστικών εκδηλώσεων στους χώρους των Σχολών Αμερικανικής Παροικίας (ACS) στο Χαλάνδρι ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Νίκολας Μπερνς.

38

Την κατασκευή ενός σύγχρονου κέντρου πολιτιστικών εκδηλώσεων στους χώρους των Σχολών Αμερικανικής Παροικίας (ACS) στο Χαλάνδρι ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Νίκολας Μπερνς.

Το συνολικό κόστος της ανέγερσης του πολιτιστικού κέντρου ανέρχεται στα 8 εκατ. δολάρια (περίπου 3 δισ. δραχμές) και στόχος είναι να καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο των μαθητών του σχολείου, αλλά και της ευρύτερης αθηναϊκής κοινωνίας.


Πιο συγκεκριμένα, το πολιτιστικό κέντρο θα είναι ανοικτό σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις δημοσίων και ιδιωτικών οργανισμών και πολιτιστικών φορέων, θα φιλοξενεί μουσικούς και θεατρικούς οργανισμούς τοπικού ή και διεθνούς ενδιαφέροντος, θα διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό για συνέδρια, σεμινάρια και άλλες παρόμοιες οργανώσεις, ενώ στόχος είναι να μπορεί να εξυπηρετήσει πιθανές ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.


Το κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων του ACS θα κτιστεί σε μια έκταση 3.000 τ.μ. και θα έχει χωρητικότητα 600-800 θέσεων. Θα υπάρχουν επίσης δύο υπόγεια πάρκινγκ έκτασης 6.000 τ.μ., καθώς και αίθουσες δοκιμών, εκθεσιακός χώρος και κυλικείο.


Ο πρέσβης των ΗΠΑ είναι πρόεδρος της επιτροπής χρηματοδότησης του θεάτρου. Η επιτροπή αποτελείται από μέλη της πολιτικής, επιχειρηματικής και πολιτιστικής ζωής της Ελλάδας. Για τη χρηματοδότηση του έργου, το ACS έχει προγραμματίσει για τις 5 Ιουλίου συναυλία του Χοσέ Καρέρας στο Ηρώδειο, με τη συνοδεία της σοπράνο Ιζαμπέλ Ρέι και της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Νταβίντ Χιμένεζ.


Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από τις 75.000 δραχμές. Στην τιμή περιλαμβάνεται και η δεξίωση μετά το τέλος της συναυλίας, παρουσία του καλλιτέχνη, και φτάνουν μέχρι και τις 20.000 δραχμές, ενώ για τους φοιτητές το εισιτήριο στοιχίζει 5.000 δραχμές. Τα έσοδα της παράστασης θα χρηματοδοτήσουν μέρος της τελικής αρχιτεκτονικής μελέτης του υπό κατασκευή θεάτρου.


Εισιτήρια μπορεί κανείς να προμηθευτεί από το ταμείο του Παλλάς (Βουκουρεστίου 1) και από τα ταμεία του Ελληνικού Φεστιβάλ (Σταδίου 3).


Νένα Σώκου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024