Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έφυγε ο διευθυντής του ΜΠΕ στην Αθήνα, Αχιλλέας Χατζόπουλος

Έφυγε ο διευθυντής του ΜΠΕ στην Αθήνα, Αχιλλέας Χατζόπουλος

Έφυγε το πρωί της Δευτέρας ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας, Αχιλλέας Χατζόπουλος, σε ηλικία 62 ετών, από κίρρωση του ήπατος. Ο εκλιπών ήταν, από το 1994, διευθυντής του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Αθήνα.

29

Έφυγε το πρωί της Δευτέρας ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας, Αχιλλέας Χατζόπουλος, σε ηλικία 62 ετών, από κίρρωση του ήπατος. Ο εκλιπών ήταν, από το 1994, διευθυντής του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Αθήνα.

Γεννήθηκε το 1939 στο Γάζωρο Σερρών και δημοσιογραφούσε από τα 17 του χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη, εργάστηκε επίσης στην Καθημερινή, την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και την Πρωινή Ελευθεροτυπία, ενώ αργότερα επέστρεψε στα έντυπα της συμπρωτεύουσας. Επί δέκα περίπου χρόνια ήταν επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του Έθνους.


Υπήρξε συνεργάτης ελληνικών και ξένων περιοδικών, και ειδησεογραφικών πρακτορείων. Εδώ και πολλά χρόνια κάλυπτε δημοσιογραφικά τις επισκέψεις πρωθυπουργών και Προέδρων Δημοκρατίας σε ξένες χώρες, όλες τις συνόδους κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και του ΟΑΣΕ, και άλλα σημαντικά διεθνή γεγονότα.


Παράλληλα με τη δημοσιογραφική του καριέρα, ο Αχιλλέας Χατζόπουλος είχε αξιόλογη συγγραφική δράση. Έγραψε Το χρονικό ενός ρεπόρτερ (1975), 10 μέρες του Μάη (1976), Προστάτες 1943-1949 (1977), Εισβολή (1978), Ισπανία (ανάτυπο από άρθρα του στην Καθημερινή) και Τα καφενεία του Ελληνισμού (2001).


Για το θάνατο του Αχιλλέα Χατζόπουλου ο υπουργός Τύπου υπογραμμίζει: «Εκφράζουμε τη λύπη για την απώλεια του Αχιλλέα Χατζόπουλου. Ο εκλεκτός δημοσιογράφος υπηρέτησε με ευσυνειδησία το λειτούργημά του. Ήταν σε όλους αγαπητός και έχαιρε της αναγνώρισης και της εκτίμησης όλων, όχι μόνο για τη δημοσιογραφική συνέπειά του, αλλά και για την καλοσύνη του. Απευθύνουμε στους συγγενείς και φίλους του τα συλλυπητήριά μας. Θα θυμόμαστε πάντα τον Αχιλλέα Χατζόπουλο.»


Συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς τους συγγενείς του διακεκριμένου δημοσιογράφου και συγγραφέα απέστειλε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θοδωρής Ρουσόπουλος. Συγκεκριμένα, στο τηλεγράφημά του ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρει:


«Η δημοσιογραφική οικογένεια θρηνεί την απώλεια ενός εκλεκτού μέλους της. Ο Αχιλλέας Χατζόπουλος, με την πολύχρονη παρουσία του στο χώρο του Τύπου και με τη θητεία του στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόσφερε, με την πένα και το ήθος του, στην ελευθεροτυπία και στον πλουραλισμό. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.»


Τέλος, η ΕΣΗΕΑ συλλυπείται με ανακοίνωσή της τους οικείους του και «αποχαιρετά έναν εξαίρετο και αγαπητό συνάδελφο, που με ευθύνη και τιμή υπηρέτησε την ελληνική δημοσιογραφία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Sports in

Μάντσεστερ Σίτι ή Άρσεναλ: Η ώρα της αλήθειας στην Premier League (pic)

Θα σηκώσει το τέταρτο σερί η Μάντσεστερ Σίτι ή η Άρσεναλ θα κάνει την έκπληξη και θα ανέβει στον θρόνο του αγγλικού ποδοσφαίρου;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024