Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Βελεσιώτου μιλά στο in.gr για τις εμφανίσεις της στο Σταυρό

Η Βελεσιώτου μιλά στο in.gr για τις εμφανίσεις της στο Σταυρό

Η Φωτεινή Βελεσιώτου λίγες ώρες πριν ανέβει στη σκηνή του Σταυρού του Νότου για να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα εφ' όλης της ύλης μίλησε στο in.gr.

Τελευταία φορά που συνάντησα την Φωτεινή Βελεσιώτου ήταν στο τέλος Αυγούστου λίγο πριν παρουσιάσει στο Θέατρο Βράχων συναυλία αφιερωμένη στις μούσες του ρεμπέτικου.

Αυτή τη φορά η αφορμή δόθηκε πριν από μια άλλη πρεμιέρα, πιο κοντά στο δικό της ύφος και στηριγμένη σε τραγούδια του προσωπικού της ρεπερτορίου.

Η αγάπη της για το ρεμπέτικο δεν σβήνει ποτέ, επανέρχεται με κάθε ευκαιρία στις μελωδίες που τραγουδάει χρόνια αλλά όπως μου λέει «Ήρθε η ώρα να το κάνω και αυτό». Όσοι την γνωρίζουν καλά ξέρουν ότι μόνο αν γουστάρει κάτι πολύ μπορεί να το φέρει εις πέρας με επιτυχία. «Δεν θέλω να πλήττω, να βαριέμαι για αυτό προσπαθώ να ανανεώνω κάθε φορά αυτό που κάνω. Αν δεν γουστάρουμε εμείς πάνω στη σκηνή, δεν θα γουστάρει κανείς».

Το ραντεβού με τους θαυμαστές φέτος το χειμώνα θα δοθεί στο Σταυρό του Νότου. Στο αγαπημένο στέκι του Νέου Κόσμου η Βελεσιώτου θα πραγματοποιήσει πέντε εμφανίσεις, πέντε Σάββατο με πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί πολύ προσεκτικά η ίδια.

Προσπαθώ να κλέψω λίγο από το playlist αλλά η Φωτεινή δεν μου αφήνει και πολλά περιθώρια. «Θα παίξω πιο πολλά τραγούδια από την δισκογραφία μου. Αρχίζω να το παίρνω σοβαρά πια αυτό. Έχω γράψει πάνω από 100 τραγούδια» αναφέρει.

Εκτός από τα αγαπημένα «Μέλισσες», «Διόδια», «Στάχτη», φέρνει στο προσκήνιο τραγούδια τα οποία έχουν αδικηθεί, όπως το «Τι ξέρεις για τα όνειρα», οι «Φόνισσες» και άλλα. Στο δεύτερο μέρος της παράστασης δίνει έμφαση στο λαϊκό ρεπερτόριο με τραγούδια σπουδαίων συνθετών όπως ο Άκης Πάνου, ο Απόστολος Καλδάρας και ο Γιώργος Ζαμπέτας.

«Δεν θα λέμε ρεμπέτικα αυτή τη φορά» τονίζει και προλαβαίνει την απορία μου. «Θα λέμε άλλα πράγματα τώρα. Και Πρωτοψάλτη, και Καζαντζίδη και Στράτο Διονυσίου».

Δίπλα της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής, Σωτήρης Μπαλλάς, ο οποίος ήδη προετοιμάζει την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά και με τις ερμηνείες του εκφράζει ολοκληρωμένα τον επίκαιρο λόγο των ποιητών στην ελληνική μουσική.

Μαζί της, σταθεροί συνταξιδιώτες τα τελευταία χρόνια, ο Νίκος Παπαναστασίου στην ενορχήστρωση, το πιάνο και το ακορντεόν, ο Γιώργος Καραμφίλλης στο μπουζούκι, τον τζουρά και τον μπαγλαμά, ο Διονύσης Μακρής στο κοντραμπάσο και στα τύμπανα ο Θωμάς Κωστούλας.

in.gr

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024