Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Documenta 14: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν τις εργασιακές συνθήκες

Documenta 14: Εργαζόμενοι καταγγέλλουν τις εργασιακές συνθήκες

Τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν σε μερίδα εργαζομένων της έκθεσης Documenta 14 καταγγέλλουν υπεύθυνοι για την επιτήρηση του χώρου και την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα έργα και τις δράσεις της διοργάνωσης. Εργασιακό μεσαίωνα στη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης Documenta14 κατήγγειλε ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Νίκος Σοφιανός.

Τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν σε μερίδα εργαζομένων της έκθεσης Documenta 14 καταγγέλλουν υπεύθυνοι για την επιτήρηση του χώρου και την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα έργα και τις δράσεις της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Πρωτοβουλία Εργαζομένων στην Documenta 14, «η αρχική σύμβαση πρόσληψης, με μισθό 9 ευρώ μεικτά την ώρα, μετατράπηκε σε 5,62 ευρώ μεικτά, με τη δικαιολογία ότι τα υπόλοιπα θα τα πάρουμε με μπόνους. Λέγοντας μπόνους, βέβαια, εννοούσαν αυτά που ούτως ή άλλως δικαιούμαστε ως εργαζόμενοι, δηλαδή το δώρο Πάσχα, Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας στο τέλος της σύμβασης» όπως διευκρινίζουν.

Μετά της άρνησή τους να υπογράψουν, η διοίκηση της Documenta και η εταιρεία ενοικίασης εργαζομένων έκαναν λόγο για παρανόηση, λέγοντας πως «τα 9 ευρώ αναφέρθηκαν ως το συνολικό κόστος της εταιρείας ανά εργαζόμενο και όχι ως η αμοιβή του».

ΚΚΕ: Καταγγελία για τις εργασιακές συνθήκες

Εργασιακό μεσαίωνα στη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης Documenta14, που φιλοξενείται φέτος στην Αθήνα, κατήγγειλε ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Νίκος Σοφιανός, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον κ. Σοφιανό, οι προσλήψεις έγιναν μέσω «εταιρίας ενοικίασης εργαζομένων» και ο μισθός είναι μικρότερος απ’ ό,τι είχε ανακοινωθεί στους ενδιαφερόμενους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024