Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Πρεμιέρα για το En Lefko Film Festival

Μεγάλες πρεμιέρες, αφιερώματα, τηλεοπτικές σειρές, ιδιαίτερες δράσεις περιλαμβάνει το κινηματογραφικό φεστιβάλ En Lefko Film Festival, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει το νέο ραντεβού του σινεφίλ κοινού της πόλης με δράσεις που εκτείνονται σε όλη την Αθήνα. Το Φεστιβάλ σηκώνει αυλαία απόψε το βράδυ, με την προβολή της ταινίας «Η Χαμένη Πόλη του Ζ» του Τζέιμ Γκρέι.

Αγγελική Στελλάκη

Μεγάλες πρεμιέρες, αφιερώματα, τηλεοπτικές σειρές, ιδιαίτερες δράσεις περιλαμβάνει το κινηματογραφικό φεστιβάλ En Lefko Film Festival, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει το νέο ραντεβού του σινεφίλ κοινού της πόλης με δράσεις που εκτείνονται σε όλη την Αθήνα.

  • Κερδίστε προσκλήσεις για το En Lefko Film Festival

Η ταινία έναρξης

Το Φεστιβάλ ξεκινά στις 26 Απριλίου με την προβολή της ταινίας «Η Χαμένη Πόλη του Ζ» του Τζέιμς Γκρέι στο Athens College Theatre. Η είσοδος στην προβολή θα γίνει μόνο με προσκλήσεις.

Ο Πέρσιβαλ Φόσετ (Τσάρλι Χάναμ), παρά το γεγονός ότι συκοφαντήθηκε και έγινε στόχος γελοιοποίησης από το επιστημονικό κατεστημένο της εποχής, οι οποίοι κατηγοριοποιούσαν συλλήβδην ως «άγριους» τους αυτόχθονες πληθυσμούς, επέδειξε ιστορική επιμονή επιστρέφοντας -με τη βοήθεια της αφοσιωμένης συζύγου του (Σιένα Μίλερ), του γιου του (Τομ Χόλαντ) και του τυχοδιώκτη συνοδοιπόρου του (Ρόμπερτ Πάτινσον)- ξανά και ξανά στην αγαπημένη του ζούγκλα, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει τη μυθική «Χαμένη Πόλη του Ζ». Το 1925, σε μια τελευταία απόπειρα του Φόσετ, κι ενώ 40 εκατομμύρια αναγνώστες διαβάζουν με ζήλο και ανυπομονησία τα νέα των εφημερίδων σχετικά με τις περιπέτειές του, εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Ο Τζέιμς Γκρέι («The Immigrant») μεταφέρει το best seller του Ντέιβιντ Γκραν με τίτλο «The Lost City of Z: A Tale of Deadly Obsession in the Amazon».

Πρεμιέρες

Το Φεστιβάλ επιφυλάσσει αρκετές πρεμιέρες και περιλαμβάνει ταινίες που δεν έχουν προβληθεί στις αίθουσες, όπως το «Loving» του Τζεφ Νίκολς με τη Ρουθ Νέγκα σε ρόλο Αφροαμερικανής γυναίκας που παλεύει για την αναγνώριση του γάμου της με έναν λευκό στην Αμερική του 1960. Η ερμηνεία της τής χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Παράλληλα, στο En Lefko Film Festival θα προβληθούν ταινίες όπως τα «Πλανητάριο» με την Νάταλι Πόρτμαν και την Λίλι Ρόουζ Ντεπ, «Το Παρελθόν της Ούνα» με την Ρούνι Μάρα, «Ο Βασιλιάς του Πορνό» του Τζάστιν Κέλι με τον Τζέιμς Φράνκο, τον Κρίστιαν Σλέιτερ και την Αλίσια Σιλβερστόουν, «Το Δείπνο» με τους Ρίτσαρντ Γκιρ, Λόρα Λίνεϊ, Στιβ Κούγκαν, Ρεμπέκα Χολ και το «Φωτιά στις Κάνες Μας» του Μπεν Γουίτλι.

Πρεμιέρα θα κάνει στο φεστιβάλ και η ταινία του Στέργιου Πάσχου, «Άφτερλωβ» που προβλήθηκε με επιτυχία σε πολλά ξένα φεστιβάλ.

Σειρές στη μεγάλη οθόνη

Το τμήμα Small Screen on Big Screen ρίχνει μια ματιά στην «παρεξηγημένη» μικρή οθόνη και περιλαμβάνει πρεμιέρες πολυαναμενόμενων τηλεοπτικών σειρών (όπως τα δύο πρώτα επεισόδια του τρίτου κύκλου του Fargo) ή ένα αφιέρωμα στο Twin Peaks που επιστρέφει φέτος στην οθόνη (με τον «Ύποπτο Κόσμο του Τουίν Πικς» και το «Τουίν Πικς: Τα Χαμένα Κομμάτια»).

Επίσης, θα προβληθεί η ακυκλοφόρητη μίνι σειρά του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Οχτώ ώρες δεν κάνουν μία μέρα».

Μουσική και εικόνες

Από το Φεστιβάλ δεν θα μπορούσαν να λείπουν ταινίες αφιερωμένες στη μουσική. Από την εναλλακτική σκηνή στην Ελλάδα, μέχρι την τζαζ του Νείλου και από την ιστορία του Death by Audio, τελευταίου underground venue της νεοϋορκέζικης DIY σκηνής μέχρι το ντοκιμαντέρ για τον Μικ Ροκ τον φωτογράφο που έστησε μπροστά στον φακό του μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής, οι κινηματογραφικές εικόνες του Φεστιβάλ είναι γεμάτες ήχους και ρυθμό.

Πάρτι και Drive In

Από το Φεστιβάλ δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πάρτι. Την Πρωτομαγιά πραγματοποιείται το Sunset Disco Set που πραγματοποιείται στον κινηματογράφο Ελληνίς (ακολουθεί προβολή της ταινίας «Πυρετός το Σαββατόβραδο», ενώ μία ημέρα αργότερα, ένα pop up drive in σινεμά κάνει την εμφάνισή του στο θέατρο Λυκαβηττού για την προβολή του «Μπόνι και Κλάιντ» (1967).

Ντενί Βιλνέβ: Τα πρώτα βήματα

Στο ξεκίνημα της κινηματογραφικής καριέρας του Ντενί Βιλνέβ ρίχνει φως το 1ο En Lefko Film Festival. Συγκεκριμένα, θα προβληθούν οι τρεις πρώτες ταινίες του καναδού δημιουργού, «32 Αυγούστου», «Η Δίνη» και «Πολυτεχνείο».

Η ταινία λήξης

Με μια μεγάλη πρεμιέρα πέφτει η αυλαία του Φεστιβάλ στις 3 Μαΐου. Στον κινηματογράφο Δαναό θα προβληθούν «Οι Φύλακες του Γαλαξία 2», σίκουελ της μεγάλης επιτυχίας του 2014 με τους Κρις Πρατ, Ζόε Σαλντάνα, Μπράντλεϊ Κούπερ και Βιν Ντίζελ να επιστρέφουν στους ρόλους τους.

Προπώληση εισιτηρίων και καρτών διαρκείας

Η προπώληση των εισιτηρίων για όλες τις δράσεις του En Lefko Film Festival πραγματοποιείται μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, ELFF.GR. Επίσης, για τις προβολές των ταινιών υπάρχει δυνατότητα να προαγοράσει κανείς τα εισιτήριά του και από τα φυσικά σημεία πώλησης, τα ταμεία των κινηματογράφων Δαναός (Λ. Κηφισίας 109, στάση Μετρό Πανόρμου) και Ιντεάλ (Πανεπιστημίου 46, στάση Μετρό Πανεπιστήμιο) κατά τις ημερομηνίες που αναγράφονται αναλυτικά στον πίνακα παρακάτω.

Η γενική είσοδος σε κάθε προβολή της πρώτης διοργάνωσης του En Lefko Film Festival κοστίζει 6 ευρώ, εκτός των δωρεάν προβολών (θα αναφέρονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα αλλά και το site ELFF.GR) στις οποίες η είσοδος θα γίνεται αποκλειστικά με προσκλήσεις.

Για τους θεατές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν περισσότερες από μια προβολές στο πλαίσιο του φεστιβάλ, υπάρχει η δυνατότητα αγοράς καρτών διαρκείας των 5 και των 10 προβολών οι οποίες θα πωλούνται προς 20 και 35 ευρώ αντίστοιχα (μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων). Οι κάτοχοι των καρτών διαρκείας μπορούν, ανά πάσα στιγμή, να εκδίδουν εισιτήρια μηδενικής αξίας για οποιαδήποτε από τις προβολές του φεστιβάλ που υπάρχουν στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Ημερομηνίες και ώρες προπώλησης καρτών και εισιτηρίων:

Ιντεάλ

24/04 – 28/04 : 12.00 – μέχρι το τέλος των προβολών

01/03 – 03/05 : 16.00 – μέχρι το τέλος των προβολών

Δαναός

Έως τις 03/05 : 16.00 – μέχρι το τέλος των προβολών

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024