Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απάντηση της ΑΕΠΙ για το πόρισμα - φωτιά

Απάντηση της ΑΕΠΙ για το πόρισμα – φωτιά

Σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) απαντά για το πόρισμα-φωτιά που έχει δει τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας και το οποίο αναφέρεται σε σκάνδαλα εκατομμυρίων. Η ΑΕΠΙ σημειώνει ότι «οποιεσδήποτε "εκθέσεις" έχουν κυκλοφορήσει και δει το φως της δημοσιότητας δεν αποτυπώνουν την πλήρη και πραγματική εικόνα της εταιρίας σήμερα», ενώ τονίζει ότι η εταιρεία δεν έχει οικονομική υποχρέωση σε δημιουργούς - μέλη της και ότι έχουν εξορθολογιστεί οι αμοιβές των μελών του ΔΣ.

Σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) απαντά για το πόρισμα που έχει δει τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας.

Η ΑΕΠΙ σημειώνει ότι «οποιεσδήποτε «εκθέσεις» έχουν κυκλοφορήσει και δει το φως της δημοσιότητας δεν αποτυπώνουν την πλήρη και πραγματική εικόνα της εταιρίας σήμερα και την σταθερή προοπτική βιωσιμότητάς της».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «δεν υπάρχει καμία οικονομική υποχρέωση της ΑΕΠΙ σε κανένα δημιουργό-μέλος της. Η εταιρία έχει εκτελέσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της στους δημιουργούς».

Η ΑΕΠΙ αναφέρει ότι για την εξετασθείσα περίοδο του 2014 η εταιρία τιμολόγησε 32,5 εκατ. ευρώ και διένειμε 36,0 εκατ. ευρώ, παράλληλα στη χρήση 2015 τιμολόγησε 28,6 εκατ. ευρώ και διένειμε 29,4 εκατ. ευρώ, ενώ τονίζει ότι το 2016 τιμολόγησε 26,7 εκατ. ευρώ και διένειμε 27,8 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν εξορθολογιστεί οι αμοιβές των μελών του ΔΣ.

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Η ΑΕΠΙ θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα και ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες όσα διακινούνται εις βάρος της».

Στο πόρισμα των ορκωτών λογιστών που έκαναν τον διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά της ΑΕΠΙ, αναφέρονται σκάνδαλα εκατομμυρίων που είχαν στηθεί σε βάρος των δημιουργών αλλά και των χρηστών.

Σημειώνεται, ότι χτες το ΥΠΠΟΑ γνωστοποίησε πως «με πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου αποστέλλεται στον εισαγγελέα το πόρισμα για την ΑΕΠΙ, για να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων των δημιουργών». Επίσης, πληροφόρησε ότι «επισπεύδεται η διαδικασία κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα πνευματικά δικαιώματα που βρίσκεται ήδη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024