Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο Τζορτζ Μάικλ

Πέθανε ο Τζορτζ Μάικλ

'Εσβησε στα 53 του το μεγάλο αστέρι της βρετανικής ποπ σκηνής της δεκαετίας του '80 και '90, Τζορτζ Μάικλ. Ο τραγουδιστής βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του και, σύμφωνα με τον μάνατζέρ του, ο θάνατος επήλθε από ανακοπή. Η πορεία του τα είχε όλα. Ξεκίνησε ως ένα όμορφο ταλαντούχο αγόρι, το οποίο διέπρεψε στην παγκόσμια ποπ σκηνή της δεκαετίας του ’80 και εξελίχθηκε σε έναν ώριμο  τραγουδοποιό που «αναμετρήθηκε» ακόμη και με την Αρίθα Φράνκλιν.

‘Εσβησε το μεγάλο αστέρι της βρετανικής ποπ σκηνής της δεκαετίας του ’80 και ’90, Τζορτζ Μάικλ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του μάνατζέρ του, ο δημοφιλής δημιουργός πέθανε στο σπίτι του στο Λονδίνο σε ηλικία 53 ετών.

«Με μεγάλη μας θλίψη επιβεβαιώνουμε ότι ο αγαπημένος μας γιος, αδελφός και φίλος Τζορτζ πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του τα Χριστούγεννα» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο μάνατζερ του τραγουδιστή δήλωσε στο Hollywood Reporter πως ο θάνατος επήλθε από καρδιακή ανακοπή, αν και αυτό μένει να αποδειχθεί από την νεκροψία.

Ο κυπριακής καταγωγής Τζορτζ Μάικλ (Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου), που ξεκίνησε παίζοντας μουσική στον υπόγειο του Λονδίνου πριν ιδρύσει τους Wham! μαζί με τον φίλο του, Άντριου Ρίτζλεϊ, το 1981, απεβίωσε στο σπίτι του στο Γκόρινγκ, στο Όξφορντσιρ, μετέδωσε το BBC. Ο θάνατός του δεν θεωρείται ύποπτος από τη βρετανική αστυνομία, ωστόσο χαρακτηρίζεται ανεξήγητος.

Η οικογένεια του 53χρονου καλλιτέχνη ζήτησε να γίνει σεβαστό το πένθος της.

«Είμαι βαθιά σοκαρισμένος. Έχασα έναν αγαπημένο φίλο, τον πιο ευγενικό και γενναιόδωρο, κι έναν εξαίρετο καλλιτέχνη. Οι σκέψεις μου βρίσκονται στην οικογένειά του και τους θαυμαστές του» έγραψε ο βρετανός τραγουδιστής Έλτον Τζον στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram.

Αν και είχε αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια, ο Τζορτζ Μάικλ ετοίμαζε καινούργιο άλμπουμ σε συνεργασία με τον βρετανό μουσικό παραγωγό Naughty Boy. Η δημοφιλία του είχε μειωθεί τη δεκαετία του 1990, αλλά επέστρεψε το 2004 με το άλμπουμ Patience, που κατέλαβε την πρώτη θέση των πωλήσεων στη Βρετανία.

Ο τραγουδιστής βρέθηκε αρκετές φορές αντιμέτωπος με προβλήματα με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ στο παρελθόν. Του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων εβδομάδων το 2010, όταν έπεσε με το Range Rover του πάνω σε ένα κατάστημα στο βόρειο Λονδίνο υπό την επήρεια κάνναβης. Τρία χρόνια νωρίτερα, είχε βρεθεί λιπόθυμος μέσα στη Mercedes του κι ομολόγησε πως είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, αλλά απέφυγε τη φυλάκιση συμφωνώντας να προσφέρει 100 ώρες κοινωφελούς εργασίας. Του είχε απαγορευτεί να οδηγεί για δύο χρόνια.

Η πορεία του Τζορτζ Μάικλ τα είχε όλα. Ξεκίνησε ως ένα όμορφο ταλαντούχο αγόρι, το οποίο διέπρεψε στην παγκόσμια ποπ σκηνή της δεκαετίας του ’80 με τα ανάλαφρα τραγούδια των Wham!. Μετά τον χωρισμό του με τον Αντριου Ρίτζλεϊ και το τέλος των Wham! ξεκίνησε σόλο καριέρα και εξελίχθηκε σε έναν ώριμο τραγουδοποιό που «αναμετρήθηκε» ακόμη και με την Αρίθα Φράνκλιν στο I Knew You Were Waiting For Me.

Ένα από τα σημεία-σταθμούς της ζωής του ήταν η αποκάλυψη των ομοφυλοφιλικών σχέσεών του, έπειτα από σύλληψή του για άσεμνη συμπεριφορά σε δημόσια τουαλέτα, το 1998.

Τότε, από το να υπομείνει τον εξευτελισμό των ταμπλόιντ, ο Τζορτζ Μάικλ επέλεξε να μιλήσει για πρώτη φορά ανοικτά για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του.

Μάλιστα, εκείνη την εποχή έγραψε και το τραγούδι Outing, μια ποπ επιτυχία, στο βίντεο κλιπ του οποίου δεν διστάζει να αυτοσαρκαστεί, καθώς εμφανίζεται να χορεύει ντυμένος με στολή αστυνομικού μέσα σε μια τουαλέτα, η οποία μεταμορφώνεται σε ντίσκο.

«Το τραγούδι έφτασε στο Νο2 στη Βρετανία και έγινε, μπορεί να πει κανείς, το μεγαλύτερο παράδειγμα ανατροπής μιας απειλητικής για την καριέρα του απρέπειας σε έναν απελευθερωτικό προσωπικό θρίαμβο» αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC.

Ο Τζορτζ Μάικλ πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους τις τέσσερις δεκαετίες που μεσουράνησε στη σκηνή της ποπ μουσικής, τα 20 ήδη με τον πρώτο δίσκο της σόλο καριέρας του, το Faith (1987). Το τελευταίο του άλμπουμ, με τίτλο Symphonica (2014), έγινε χρυσό στη Βρετανία.





Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024