Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φεστιβάλ Λονδίνου: Μεγάλοι σταρ και μικρότερες ταινίες βρίσκουν το κοινό τους

Φεστιβάλ Λονδίνου: Μεγάλοι σταρ και μικρότερες ταινίες βρίσκουν το κοινό τους

Λαμπερές πρεμιέρες, ταινίες καλλιτεχνικές αλλά και mainstream, ένα Φεστιβάλ που μοιάζει να «απλώνεται» σε πολλές γωνιές της πόλης: Αυτός είναι ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Αγγελική Στελλάκη

Λαμπερές πρεμιέρες, ταινίες καλλιτεχνικές αλλά και mainstream, ένα Φεστιβάλ που μοιάζει να «απλώνεται» σε πολλές γωνιές της πόλης: Αυτός είναι ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Η πρεμιέρα του «Arrival», της ταινίας επιστημονικής φαντασίας του Ντενί Βιλνέβ τράβηξε τα βλέμματα το βράδυ της Δευτέρας. Η πρωταγωνίστρια, Έιμι Άνταμς έκανε την εμφάνισή της με λευκή τουαλέτα στο κόκκινο χαλί του Odeon Leicester Square, ενώ παρών στην πρεμιέρα ήταν και ο συμπρωταγωνιστής της στην ταινία, Τζέρεμι Ρένερ.

Το φιλμ αποτελεί έναν φόρο τιμής σε ταινίες όπως το «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου» και αφηγείται τις προσπάθειες μιας γλωσσολόγου να επικοινωνήσει με τους εξωγήινους που φτάνουν στη Γη.

Με αυτόν τον ρόλο της, καθώς και με τον ρόλο της στην ταινία του Τομ Φορντ, Nocturnal Animals, το όνομα της Άνταμς ακούγεται έντονα για τα Όσκαρ.

Τις προηγούμενες ημέρες έκαναν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ η ταινία της Disney «The Queen of Katwe» με πρωταγωνίστρια τη Λουπίτα Νιόνγκ’Ο -η οποία εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με μια αφρικανική φορεσιά.

Παράλληλα, προβλήθηκε και το «Paterson» του Τζιμ Τζάρμους, καθώς και το «Personal Shopper» του Ολιβιέ Ασάγιας, μία ιστορία μυστηρίου και φαντασμάτων με μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ερμηνεία από την Κρίστεν Στούαρτ (που η καριέρα της έχει προχωρήσει πολύ από το Twilight).

Στο διαγωνιστικό τμήμα συμμετέχει το «Τόνι Έρντμαν» της γερμανίδας Μάρεν Άντε και αξίζει να δούμε εάν η ταινία που θεωρείται ότι αδικήθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών θα πάρει βραβείο από την κριτική επιτροπή με πρόεδρο την Ελληνίδα Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη.

Την ιστορία ενός πυρομανή αφηγείται το «Pyromaniac» του Έρικ Σκολντμπέργκ (του σκηνοθέτη που είχε γυρίσει το νορβηγικό Insomnia). Βασισμένη σε πραγματική ιστορία, η ταινία ρίχνει μια ματιά στη νοσηρή εμμονή ενός άρρωστου ανθρώπου.

Δύο σινεφίλ ντοκιμαντέρ έδωσαν την ευκαιρία στους θεατές να γνωρίσουν δύο σημαντικά ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου. Το «David Lynch: The Art Life» περιλαμβάνει αφηγήσεις του σπουδαίου Ντέιβιντ Λιντς -και μοιάζει βγαλμένο από το κινηματογραφικό του σύμπαν-, ενώ το ντοκιμαντέρ για τον Τοσίρο Μιφούνε επικεντρώνεται στην καριέρα του Ιάπωνα ηθοποιού και την αφήγηση έχει αναλάβει ο Κιάνου Ριβς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024