Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δωρεάν με το Βήμα της Κυριακής: Βιρτζίνια Γουλφ

Δωρεάν με το Βήμα της Κυριακής: Βιρτζίνια Γουλφ

Ξεχωριστές προσωπικότητες του 20ού αιώνα, χαρισματικοί και ταλαντούχοι άνθρωποι, πολυτάραχες διαδρομές, απολαυστικές βιογραφίες, ξεδιπλώνονται μέσα από τη σειρά «Ζωή σαν μυθιστόρημα», που προσφέρει δωρεάν το Βήμα της Κυριακής. Εκτάκτως το Σάββατο, κυκλοφορεί ο πέμπτος τόμος της σειράς, που αυτή την εβδομάδα είναι αφιερωμένος στην ιδιοφυή και μόνη Βιρτζίνια Γουλφ.

Ξεχωριστές προσωπικότητες του 20ού αιώνα, χαρισματικοί και ταλαντούχοι άνθρωποι, πολυτάραχες διαδρομές, απολαυστικές βιογραφίες, ξεδιπλώνονται μέσα από τη σειρά «Ζωή σαν μυθιστόρημα», που προσφέρει δωρεάν το Βήμα της Κυριακής.

Εκτάκτως το Σάββατο, κυκλοφορεί ο πέμπτος τόμος της σειράς, που αυτή την εβδομάδα είναι αφιερωμένος στην ιδιοφυή και μόνη Βιρτζίνια Γουλφ.

Η Βιρτζίνια Γουλφ, από τις καλύτερες βρετανίδες συγγραφείς και μία από τις κορυφαίες μορφές της λογοτεχνίας του 20ού αιώνα παγκοσμίως, έζησε πολλές ζωές συμπυκνωμένες στα 59 χρόνια της ύπαρξής της.

Τολμηρή όσο λίγες γυναίκες της εποχής της, υπήρξε αντισυμβατική και συνδύασε τη μοναχικότητα με την κοινωνική ζωή, την εύθραυστη ψυχική υγεία με την πλούσια δράση και δραστηριότητα, τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις με έναν γάμο συντροφικότητας και αγάπης.

Μια βιογραφία που παρακολουθεί τη συγγραφέα από τη γέννησή της, στις 25 Ιανουαρίου 1882, και τα σκοτεινά χρόνια της παιδικής της ηλικίας, στην αναζήτηση ενός δρόμου ελευθερίας και αυτονομίας, στον κύκλο του Μπλούμσμπερι, στους πρώτους νευρικούς κλονισμούς και στις απόπειρες αυτοκτονίας, στην έκδοση των έργων της, στη δημοσίευση των κριτικών της, στην αναγνώριση της αριστοτεχνικής μεγαλοφυΐας της και στην τελική συντριβή της, στις 28 Μαρτίου 1941.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, Βέρνερ Βάλντμαν γεννήθηκε το 1944 και σπούδασε γερμανική και αγγλική φιλολογία. Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα και κριτικές στον Τύπο και έχει εκδώσει τρία βιβλία.

Η σειρά «Ζωή σαν μυθιστόρημα» θα συνεχιστεί με βιογραφίες αφιερωμένες στον Τζον Τόλκιν και στον Νίτσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024