Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ζωή σαν μυθιστόρημα δωρεάν, μαζί με το Βήμα της Κυριακής

Ζωή σαν μυθιστόρημα δωρεάν, μαζί με το Βήμα της Κυριακής

Κάθε ζωή μοιάζει με μυθιστόρημα: έχει πλοκή, δράση, όνειρα, ματαιωμένες ελπίδες, ανατροπές, happy end ή όχι. Η καινούργια σειρά που θα κυκλοφορήσει δωρεάν μαζί με το ΒΗΜΑ από την Κυριακή 17 Ιουλίου -σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μελάνι- περιλαμβάνει βιογραφίες ανθρώπων που έλαμψαν τον 20ό αιώνα.

Κάθε ζωή μοιάζει με μυθιστόρημα: έχει πλοκή, δράση, όνειρα, ματαιωμένες ελπίδες, ανατροπές, happy end ή όχι. Η καινούργια σειρά που θα κυκλοφορήσει δωρεάν μαζί με το ΒΗΜΑ από την ερχόμενη Κυριακή 17 Ιουλίου -σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μελάνι- περιλαμβάνει βιογραφίες ανθρώπων που έλαμψαν τον 20ό αιώνα, άφησαν το στίγμα τους στη σύγχρονη εποχή χάρη στη δράση και στο έργο τους και υπήρξαν θρυλικές προσωπικότητες.

Οι βιογραφίες αυτές, γραμμένες όχι με την ψυχρότητα του ακαδημαϊκού βλέμματος, αλλά από πένες που επιχειρούν να διεισδύσουν στις άγνωστες πτυχές της διαδρομής και της ιδιοσυγκρασίας των ανθρώπων που βιογραφούν, διαβάζονται με την απόλαυση που προσφέρει ένα μυθιστόρημα, παρότι αποτελούν προϊόντα έρευνας και μελέτης.

Η σειρά ξεκινά με την έξοχα τεκμηριωμένη και υπέροχη αφήγηση του Φρανσουά Φορεστιέ, δημοσιογράφου στο περιοδικό Nouvelle Observateur, μυθιστοριογράφου και βιογράφου, ο οποίος αφηγείται πρώτος τη θρυλική σχέση ανάμεσα στον πιο χαρισματικό Πρόεδρο της Αμερικής και στην πιο ποθητή σταρ του Χόλιγουντ. Μια σχέση που κράτησε δέκα χρόνια προτού μετατραπεί στο love story δύο ανθρώπων που τους ηχογραφούσε η Μαφία, τους κρυφάκουγε η KGB και τους παρακολουθούσε η CIA. Μια Μέριλιν στα πρόθυρα της τρέλας. Ένας Τζον Φ. Κένεντι στα πρόθυρα του σκανδάλου.

Ο Φορεστιέ εξετάζοντας τους εκβιασμούς και τις δολοπλοκίες που συνδέονται με τη σχέση αυτή παρουσιάζει, ταυτόχρονα, άγνωστα πολιτικά παρασκήνια της Αμερικής, όπου εκπρόσωποι αντικρουόμενων συμφερόντων επιδίδονται σε έναν ανελέητο αγώνα αλληλεξόντωσης.

Η σειρά «Ζωή σαν μυθιστόρημα» θα συνεχιστεί με βιογραφίες αφιερωμένες στον άνθρωπο που τα ήθελε όλα, Αριστοτέλη Ωνάση, στην αδάμαστη ύπαρξη που ήταν η Φρίντα κάλο, στην ιδιοφυή και μόνη Βιρτζίνια Γουλφ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Πρώτη» για Κόντη στον Παναθηναϊκό – Τι είπε στους ποδοσφαιριστές

Ο Χρήστος Κόντης πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό..

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024