Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επτά φορές που είδαμε την βασίλισσα Ελισάβετ Β' στην οθόνη

Επτά φορές που είδαμε την βασίλισσα Ελισάβετ Β’ στην οθόνη

Μπορεί η Έλεν Μίρεν να έχει συνδεθεί με την ερμηνεία της βασίλισσας Ελισάβετ της Β' -στην ταινία η Βασίλισσα, για την οποία κέρδισε Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου, αλλά και στο θέατρο-, ωστόσο στα 90 χρόνια ζωής της η βασίλισσα της Αγγλίας έχει «εμφανιστεί» αρκετές φορές στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη.

Μπορεί η Έλεν Μίρεν να έχει συνδεθεί με την ερμηνεία της βασίλισσας Ελισάβετ της Β’ -στην ταινία η Βασίλισσα, για την οποία κέρδισε Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου, αλλά και στο θέατρο-, ωστόσο στα 90 χρόνια ζωής της η βασίλισσα της Αγγλίας έχει «εμφανιστεί» αρκετές φορές στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη.

Το in.gr επιλέγει έξι από τις εμφανίσεις της στην οθόνη.

The Crown – Κλαιρ Φόι (2016)



Στη σειρά του Netflix που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο παρακολουθούμε την Κλαιρ Φόι να ερμηνεύει την βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ. Η σειρά «The Crown» του Πήτερ Μόργκαν παρουσιάζει την 25χρονη τότε βασίλισσα και την ευθύνη που καλείται να αναλάβει σε μία περίοδο που την πρωθυπουργία είχε ο Γουίνστον Τσότρσιλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πήτερ Μόργκαν ήταν και ο σεναριογράφος της ταινίας «Η Βασίλισσα».

Η Βασίλισσα – Έλεν Μίρεν (2006)

Η Έλεν Μίρεν ερμηνεύει την βασίλισσα Ελισάβετ την περίοδο της μεγάλης κρίσης που αντιμετωπίζει το παλάτι: η βασίλισσα Νταϊάνα έχει σκοτωθεί και ο λαός της Βρετανίας δεν συμπαθεί και τόσο το παλάτι. Η Μίρεν κέρδισε Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου και ερμήνευσε ξανά την βασίλισσα Ελισάβετ στην θεατρική παράσταση The Audience (τον ρόλο της στην παράσταση ανέλαβε στη συνέχεια η Κρίστιν Σκοτ Τόμας.

Minions – Τζένιφερ Σόντερς (2015)

Τι δουλειά έχει η βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ στα Minion; Η Τζένιφερ Σόντερς δανείζει τη φωνή της στον χαρακτήρα από τον οποίο η Σκάρλετ θέλει να κλέψει τον θρόνο. Φυσικά, πρόκειται για animated αναπαράσταση της βασίλισσας Ελισάβετ σε νεότερη ηλικία.

Ο Λόγος του Βασιλιά – Φρέγια Ουίλσον (2010)

Ως πριγκίπισσα Ελισάβετ εμφανίζεται η Φρέγια Ουίλσον στην ταινία «Ο λόγος του βασιλιά», με την ταινία να επικεντρώνεται φυσικά στον πατέρα της Ελισάβετ, βασιλιά Γεώργιο VI. Η μικρή Ελισάβετ παρακολουθεί τον πατέρα της να τραυλίζει και να προσπαθεί να ξεπεράσει το πρόβλημά του, την ώρα που ο πόλεμος βρίσκεται στο κατώφλι της Βρετανίας.

Family Guy – Κέιτ Μπλάνσετ (2012)

Η Κέιτ Μπλάνσετ μπορεί να έχει υποδυθεί την βασίλισσα Ελισάβετ την Α με μεγάλη επιτυχία, αλλά και την Ελισάβετ τη ΙΙ (περίπου) στο επεισόδιο Family Guy Viewer Mail No. 2. Πρόκειται για άλλη μία animated εκδοχή της βασίλισσας.

Η πριγκίπισσα το ‘σκασε – Σάρα Γκαντόν (2015)

Η Σάρα Γκαντόν ερμηνεύει μία πιο ελεύθερη βασίλισσα Ελισάβετ στην ταινία «Η πριγκίπισσα το ‘σκασε». Παρακολουθεί τη νεαρή πριγκίπισσα που το «σκάει» μαζί με την αδελφή της, Μάργκαρετ, από το παλάτι για να περάσει μια νύχτα ελευθερίας.

Walking the Dogs – Έμμα Τόμσον (2012)



Φρουρός της βασίλισσας βγάζει τους βασιλικούς σκύλους βόλτα. Στη διάρκεια της απουσίας του, ένας «εισβολέας» πιάνει κουβέντα με τη βασίλισσα.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024